Цяла махала на Хитрино е изчезнала след адския взрив

0
1379

Гръмналите цистерни са на русенска фирма

По неофициална информация, цистерните, избухнали край гара Хитрино, са на русенската фирма „Булмаркет“, съобщава tvn.bg. В селото се е чул се е силен тътен.

Както БЛИЦ съобщи, товарна влакова композиция с цистерни се взриви на ж.п.-гарата в село Хитрино, на 20 км от Шумен. При взрива са загинали най-малко четирима души.

Унищожена е сградата на гарата. Прозорците на много къщи са потрошени, а някои имоти са и запалени.

На място има екипи на пожарната от Русе, Варна и Търговище. Част от цистерните са били с пропилен, три са били с пропан-бутан

В момента на мястото има поне 10 пожарни автомобила, много полиция и медицински екипи, които откарват ранените. Има и екипи на РИОСВ, които извършват замервания за вредни емисии.

Изпод развалините са извадени до момента 12 души. Тежко пострадалите се изпращат за оказване на медицинска помощ във Варна. Има готовност в спасителните акции да се включат и хеликоптери. Говори се за над 20 разрушени сгради, в това число и на сградата на полицията.

Местните хора, които са изключително уплашени, разказват пред медиите, че една от махалите на селото, е изгоряла напълно и я няма.

blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук