Частен детектив, нает от приятели на Николай, ще разследва как го е убила Мейзер

0

От посолството на САЩ предлагали на Анита правна помощ – тя отказала

Приятелите на убития по мистериозен начин Николай Димов от Варна ще правят частно разследване. Анита е силно разстроена на път към съдебната зала. Те щели да ангажират частен детектив, за да изясни спорните моменти в разследването, пише „24 часа”. 

40-годишният културист и фитнес инструктор бе намерен мъртъв в неделя след полунощ в апартамента на съпругата си Анита Мейзер във Варна.

“Добро момче, смирен и кротък, човек с принципи” – това говорят за Николай приятелите му във Варна. Според тях иначе порядъчното и консервативно семейство на Николай в момента е опорочено заради 52-годишната Мейзер.

“Вероятно го е убила, защото е усетила, че той иска да я отстрани от живота си и да създаде друго семейство”, каза един от близките на убития – Павел Зидаров. Той е категоричен, че убийството със сигурност не е било резултат от непредпазливост.

Според друг от близките – Николай Иванов, двамата съпрузи се карали от доста време, а и не били правили секс от една година Анита пътувала често и за дълго до Коста Рика, и на практика с мъжа ѝ се виждали за по няколко месеца в годината. По думите му задържаната си “развявала опашката” преди години в Нови пазар.

“В един момент стана Анита, после стана Мейзер. И как така убийството стана в събота, след като в петък е изпратила детето си в Гърция на почивка, за да е сама”, коментира още той.

“Николай не е вземал нито анаболи, нито упойващи вещества, както се твърдеше”, каза и Венци Чанев, собственик на залата, в която е тренирал съпругът на Мейзер. По думите му от известно време нещата между двамата съпрузи май не вървели. Анита постоянно държала сметка на мъжа си къде ходи, следяла го и го търсела по телефона, докато той тренира в залата.

Адвокати на арестуваната с две обвинения – за причиняване на смърт по непредпазливост и за предлагане на 30 хил. евро подкуп към полицай, са юристите Олег Атанасов и бившият шеф на варненския затвор Росен Желязков.

Имало е обаждане от посолството на САЩ и предлагане на правна помощ за Анита Мейзер, тъй като тя има и американско гражданство. По информация на адвокатите Анита е отказала, като е заявила, че има адекватна защита към настоящия момент.

www.blitz.bg

 

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.