ЧУДО! Тайна черква на Свети Николай сбъдва желания

0

На територията на община Рила са запазени много параклиси, като всички са построени на места на стари оброчища. Повечето от тях са свързани с интересни легенди и предания. Но един от тях се отличава от останалите. В центъра на квадрата, който чертаят селата Стоб, Мурсалево, Смочево и град Рила, се намира свято място, почитано от хората заради чудотворното изображение на свети Николай Чудотворец.

Иконата върши чудеса в едноименния параклис в община Рила. Това свидетелстват не само хората от местното паство, но и всеки, който с вяра е пристъпил към сакралното място. Вече няколко книги за посетители са напълно изписани с благодарности, а хиляди бележки стоят закичени в рамката на иконата до лика на светеца. Бездетни двойки, немощни и болни стари хора, поклонници с най-различни житейски проблеми са записали имената си в книгата за посетители с благодарност към светеца за сторено чудо. „Мястото е много силно и идвам тук, за да се презаредя, чувствам прилив на сили и ме обзема спокойствие.

Сякаш намирам отговор на проблемите, които ме терзаят“ – споделят много от посетителите. Те са убедени, че тук, не само близо до иконата на свети Николай, но и в района, желанията се сбъдват, а мечтите стават реалност.  Поклонниците също споделяли, че в съня си са видели самия светец, който им посочва начините за изцеление или техни грешки, които трябва да поправят.

„Само св. Николай ми помага в живота. Той е пътеводната ми звезда“, признава Аспарух Дамянов, който е един от най-ревностните доброволци в изграждането на храма и манастирската част около него. „Как ми помага ли? Случвало се е да работя по 10-12 часа на ден и не усещам умора, а вече съм на 65 лазарника. Посветих живота си на свети Никола, работя в негово име и не мога да се оплача от нищо, щом имам хляб, водица и здраве.“

pik.bg

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.