Шефът на ВМА разкри как COVID-19 предизвиква инфаркт и с колко години съкращава живота на мъжете и жените

1
3139

Българска делегация от ВМА е била на еднодневно посещение в университетска болница „Сан Матео“ в Италия, която се намира на 20 километра от Милано.

Това заяви шефът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса ген. Венцислав Мутафчийски. Мутафчийски поясни, че първият, който е презентирал опит в COVID-19, е бил шефът на спешното звено.

Шефът на ВМА подчерта, че лекарите в Италия наблюдават кожни промени в преболедувалите К-19. Те са установили, че аносмията също е един често срещан симптом на коронавируса. Доказано е и засягането на миокарда.

По думите на Мутафчийски се оказва, че засягането на кръвоносните съдове е такова, че може да предизвика инфаркт. „COVID-19 е отнело средно 13 години живот при мъжете, починали от К-19 и 11 години при жените, сочи изследване на шотландски учени“, коментира още шефът на ВМА. „Лекарите в Италия не използват хидроксихлороквин в последно време, но използват антибиотици в същите комбинации, каквито използваме тук. Те използват замразена плазма за лечение на заразата и правят количествен анализ на нивото на антителата. Те са отчели, че при боледували от К-19 най-добра наситеност има в първия 1 месец след заболяване. До третия месец има рязък спад на антителата, тоест не може да се счита за хиперимунна. Това и в унисон с повечето твърдения на сериозни учени, че има спад на антителата“, разясни още той.

 

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук