Шок! Президентът Радев бил политически затворник! Вижте кой го вкара в пандиза!

0
2025

Президентът Румен Радев няма необходимия авторитет и популярност и затова рядко получава покани за събития и срещи в рамките на ЕС.

Той се чувства изолиран от европейската политика, чувства се в своеобразен затвор това е причината да нервничи и  непрекъснато да прави негативни  изказвания му срещу премиера Бойко Борисов и като цяло срещу управлението на ГЕРБ.

Това свое „откритие“ хвърли в публичното пространство  председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов от  ефира на bTV.

След като вкара президента в политически затвор и изолация, Цецко внезапно заигра ролята на доброто ченге и призова:

„Нека намалим това противопоставяне между президента и изпълнителната власт. Нека намерим общи точки. Досега винаги ГЕРБ е реагирала след публично изказване на Радев, защото е била предизвиквана,  а не обратното“, каза Цветанов. И изкара президента виновен за всичко в държавата. Отмъстителен човек, който ревнува Борисов, че е добре приет в ЕС и създаващ всякакви интриги зад гърба му.

Според главния физкултурник на републиката, нещата в държавата могат да се решат много по-просто. Той даде светлата политическа идея  Радев  да покани  Борисов на кафе и да обсъди с него всички наболели  политически въпроси и всичко, което го вълнува.

“Както премиерът намира време в натоварената си програма да ходи в парламента, така и президентът трябва да намери пролука и  да покани Борисов на среща. Или пък сам  да дойде в Народното събрание да пием по едно кафе. Вместо да го стори,  той нажежава обстановката”, добави Цветанов. И продължи да философства: „Радев вероятно се чувствал изолиран от европейската политика, която води ГЕРБ и успехите, които постига. Точно  това е провокирало неговите оплаквания и изказвания.

Каза и  че не е знаел за подготвяната среща на Борисов и няколко  негови министри с руския президент Владимир Путин, изтъкна Цветанов. Ами няма как да знае, защото е тази среща в Москва се е подготвяла с подкрепата на Европейската комисия! А той там не се ползва с голям авторитет!

Писна ни да слушаме поучения и физкултурнически откровения.

Ако за Цветанов политиката е кафене, в което се решават всички въпроси, вероятно и на фона на чалга музика, то за Радев всичко трябва да е по правилата.

Не ЕС, ами и марсианците да са организирали срещата в Русия, президентът трябваше да бъде уведомен лично от Борисов, защото е държавен глава.

Ако премиерът си решава въпросите на кафе или чрез смс-и, то Радев държи на Конституцията и я спазва.

Недоумяваме и как Цветанов изрече думите „Борисов като намери време се отбива и на по едно кафе в парламента, за да реши наболелите въпроси“. И да подчертае, че това е огромна саможертва и жест към депутатите от страна на бистришкия тигър.

НАШИЯТ ПРЕМИЕР Е ПОДЧИНЕН НА ПАРЛАМЕНТА, ДЕПУТАТИТЕ СА НЕГОВ РАБОТОДАТЕЛ И Е ДЛЪЖЕН ДА СЕ ОТЧИТА ПРЕД ТЯХ ЗА ВСЯКО КАСАЕЩО СТРАНАТА НИ ДЕЙСТВИЕ, НЕ ДА МИНАВА ЗА ПО ЕДНО КАФЕ!

Но Цветанов явно не е запознат с Конституцията, нито с правилата. И гордо тръби, че видите ли, премиерът е народен човек и отскача до кафенето да реши това онова.

Ама на трибуната не отива…Депутатите искат отговори, обяснения, но няма кой да им ги даде!

Излиза, че парламентът ни е кафене и държавата може да се управлява на чашка. А Борисов вероятно и си гледа на кафе и така управлява страната.

Колкото до международната изолация на президента, Цветанов трябва малко да се ограмоти.

Канят го навсякъде, но на важни срещи. Не на кафе.

Дори Путин го прие с уважение, каквото напълно липсваше при Борисов.

За това, че ГЕРБ затъва и лъсват схема след схема е байганьовски начин на управление Радев не е виновен.

В изолация скоро ще е Борисов. И това вече се усеща.

А Радев не го мислете.

Той е по-добър политик от цялата пасмина ГЕРБ, взета заедно!

Станислава Славова , istinata.net

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук