Шофьорът на катастрофиралия сръбски автобус е задържан

0
111

Шофьорът на катастрофиралия сръбски автобус на АМ „Тракия“ е задържан за 24 часа, съобщиха от полицията на брифинг. По първоначална информация той е пострадал по-леко и вероятно е със счупена ръка. Пробите му за алкохол и наркотици са отрицателни. Най-вероятно днес ще му бъде повдигнато обвинение.

Първоначалните версии за катастрофата са или грешка на водача, или техническа неизправност. Късно снощи автобусът е бил преместен от мястото на инцидента, движението в района обаче беше пуснато едва тази сутрин в 09.00 ч. заради замърсяване на платното с масло и гориво. Очаква се днес да бъде извършен повторен преглед на мястото на катастрофата.

„Колегите са дошли почти веднага на мястото, на около четвъртата минута. Установено е, че става въпрос за катастрофирал сръбски автобус с 48 сръбски граждани. По неизяснени обстоятелства превозното средство е напуснало пътното платно, навлязло е в пътната канавка, където е станала катастрофата. Към момента имаме информация, че 28 граждани са прегледани в Центъра за спешна медицинска помощ, 14 от тях са настанени за лечение”, казаха още от полицията.

„9 от пострадалите са малолетни – между 7 и 12 години, три са непълнолетни – във възрастовата група между 14-17 и двама възрастни. Към момента лекарите установяват травматичните увреждания. Децата, които не са в болница, са преминали през Центъра за медицинска помощ и са пуснати. Те са с пълнолетните придружители на групата. Днес ще бъде уведомена и дирекция „Социално подпомагане” с цел да ни окажат помощ с настаняване на децата, докато родителите им дойдат в България”, обясни Надежда Белчева, зам-районен прокурор.

Припомняме, че в неделя вечер сръбски автобус с деца катастрофира на АМ „Тракия”, в района на Стара Загора. Той е пътувал от „Слънчев бряг” към Белград. Сингълът за инцидента е подаден около 20:30 ч. По неизвестни, за сега, причини, шофьорът се е отклонил от лентата за движение и се е обърнал в канавката. Произшествието е станало на 217-ия  км, в посока София.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук