Юнал Лютви на откриването на конференцията на ДПС: Турция е неразделна част от Европа

0
1443

ДПС винаги е считало, че Балканите, в това число и Република Турция, са неразделна част от Европа. Това каза Юнал Лютви от ДПС в слово си по време на откриването на IX Национална конференция на партията, предаде „Фокус“.

По думите му, за да има стабилност в Европа, държавите от Западните Балкани трябва да намерят място в НАТО и ЕС.

„ДПС е най-голямата либерална политическа партия в България. От своето основаване ДПС следва основните принципи на либерализма“, заяви той. „ДПС успя да се утвърди като една от политическите партии, без която не може да се реши нито един национален въпрос, касаещ българското общество“, коментира Лютви.

Той посочи, че ДПС е член на АЛДЕ. „ДПС има своето подобаващо присъствие и в европейския парламент. Нашата партия е последователна и предвидима политическа сила, представлявайки, защитавайки интересите на своите избиратели. Тя защитава интересите на цялото българско общество“, уточни Юнал Лютви.

Лютви определи опита за разцепление на ДПС като заченат инвитро в лабораторни условия. „Заявявам, че този опит е обречен на провал, защото няма идея, няма план, няма политическа визия, няма цели, които да повлекат след себе си стотици хиляди последователи“, каза Юнал Лютви.

www.trud.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук