150 г. по-късно: Потомка на полицай идентифицира Джак Изкормвача

0
80

Снимка: БГНЕС

Разрешена ли е загадката?

Сара Бакс Хортън от Оксфордския университет, която е пра-правнучка на лондонски полицай, успя да идентифицира известния маниак убиец от 19-ти век Джак Изкормвача, пише британското издание Telegraph.

Случаят „Джак Изкормвача“ остава едно от най-известните неразкрити престъпления в британската история. Сериен маниак действа в Лондон в края на 1880-те. Жертвите му са били просяци и проститутки.

„За първи път в историята Джак Изкормвача може да бъде идентифициран като Хаям Хайъмс по отличителни физически характеристики“, каза Хортън пред Telegraph.

Тя анализира медицински досиета от края на 19-ти век, които показват, че физическите характеристики на Хайъмс съвпадат със свидетелствата на жертвите на Изкормвача, които говорят за странната му тътреща се походка и скованата лява ръка, да не говорим за съвпаденията във височината, физиката и възрастта. Освен това мъжът живеел точно в района, където са извършвани убийствата, и по силата на професията си умеел добре да борави с нож.

Изследователката обърна внимание и на психическото състояние на Хайъмс, който страдал от епилепсия, параноя и алкохолизъм, поради което често нападал собствената си жена.

„Той е бил особено жесток след тежки епилептични припадъци, което обяснява честотата на убийствата“, отбелязва Хортън.

Тя добави, че досега не е имало пълно разследване на случая Изкормвача, тъй като медицинските досиета на анализираните от нея пациенти са били поверителни до 2013 и 2015 г. Хайъмс се е появявал в списък от около стотина заподозрени, но след това е бил изключен оттам, защото е бил „погрешно идентифициран“, обясни изследователката./БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук