200 лева е глобата за неправомерно паркиране на инвалидно място

0
4625

200 лева е глобата при злоупотреба с талоните за паркиране на инвалидните места. Винаги ще има хора, които ще злоупотребяват със стикерите за паркиране на инвалидни места. Проблемът е в институциите, които ги издават и не се грижат за правилното им прилагане. 

Това коментира пред bTV Владимир Гюров ден след като трябваше да спори и вика полиция за правото си да паркира на инвалидно място.

Според него момичето, заело мястото и демонстративно сложила синия си стикер на таблото, или не е разбрала, че той е човек с увреждания, или е преценила, че не е важно.

По думите му схемите за недобросъвестно придобиване на този талон са две – или се взима на близък или роднина, или се плаща за издаването му.

„Това, което ме изнерви много беше, че в опита си да потърся правата си ме пратиха в „трета глуха“. Спрях полицай, обясних му проблема и той каза да се обадя на 112. Там ми казаха, че нищо не могат да направят и да подам жалба в полицията. Говорих с човек от Първо районно, опитах се да му обясня и отговорът беше, че нищо не може да се направи“, обясни Гюров.

Image result for владимир гюров

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук