37 са установените лица с COVID-19 за последните 24 часа, общо случаите са 449

0
90

Общо случаите на заразени с COVID-19 лица у нас са 449. За последните 24 часа са установени 37 лица, от тях 27 са в болница. Това съобщи тази сутрин председателят на оперативния щаб ген. Венцислав Мутафчийски, общо изследвани са 566 проби.

Новата област, където е установена заразата е Видин. В болница там е приет мъж на 56 години.

В София до 16 часа в сряда има 8 случая. Има един случай от Банско, който е настанен в Благоевград и един от Разлог. Общо за Благоевградска област случаите са три.

Момиче на 9-години е прието в болница във Варна.

В Пловдив има жена на 53-години, и в Монтана мъж на 53 години в болницата.

Има изписани нови пациенти, общият им брой става 25. Новите са трима в Бургас – лекарят на 47-години и семейството му, един мъж в Пумен, и един мъж в Перник.

Най-младият пациент, който е изписан от болница, е на 27 години, най-възрастният е на 80 години. Среданата възраст на излекуваните е 45 години.

Новите случаи на починали са два, за които вече стана ясно в сряда – случаят от Кюстендил и 40-годишният мъж в “Пирогов”. Общо 10 са починалите у нас. Средната възраст на починалите още повече спадна.

Ген. Мутафчийски съобщи, че буквално преди брифинга е получил информация от директора на “Пирогов” д-р Балтов за още една жена, която е била интубирана тази сутрин. /БГНЕС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук