4 КПП-та и камери пазят концерта на „Батенберг” в Новогодишната нощ

0
663

Без стъклени бутилки и пиратки на концерта на

Шоуто на жълтите павета започва на 31 декември от 22 часа и ще продължи до 1,20 часа на първи януари. Шампанско при минусови температури с феновете, които редовно чукват бройката от 20 000, ще разлеят Б.Т.Р, Михаела Филева, Дивна, Прея, Орлин Павлов и Били Хлапето. Хорото ще поведат Нелина, оркестър „Канарите” и танцьорите от „Български ритми”. Водещи са Йоанна Драгнева и журналистът Георги Ангелов.

4 КПП-та и моторизирани камери ще има на площад „Княз Александър I” за празничния концерт в новогодишната нощ. През пунктовете няма да се допускат пияни или дрогирани хора, както и такива, които носят ножове, огнестрелни оръжия и стъклени бутилки. Ще е забранено и носенето на любителска пиротехника. „Очакваме и сериозна охрана от страна на СДВР”, каза кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя призова хората да са дебело облечени, заради очакваните ниски температури.

Около сцената ще има и служители от дирекцията за сигурност към общината, които ще пазят тревните площи, артистите и певците. Два медицински екипа и две пожарни пък ще се грижат за сигурността на празнуващите в новогодишната нощ. Общината е осигурила и десет тоалетни. Ще се изгради и буферна зона, където да се преместят хората при инцидент.

Кметът припомни, че в новогодишната нощ метрото и наземният транспорт ще работят, за да може да се осигури придвижването на хората. От общината ще въведат и временно ограничение на движението в центъра на града. Софиянци трябва да знаят, че престоят и паркирането от днес до 6 часа сутринта на втори януари са забранени на площад „Княз Александър I”. Ограничението важи и за ул. „Дякон Игнатий” от страната на градинката срещу ул. „Аксаков”.

От 08.00 часа на 31.12.2015 г. до 06.00 часа на 01.01.2016 г. на паркинга между Национална художествена галерия и сградата на Народна събрание 2. През това време се закрива паркинг „синя зона” и „служебен абонамент”./Монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук