„50 нюанса сиво” с 6 номинации за антинаградите „Златна малинка”

0
768

Филмът „Педесет нюанса сиво” е сред „фаворитите” за най-лош филм през 2015 г. Лентата по едноименния еротичен бестселър на британската писателка Е Л Джеймс събра шест номинации за антинаградите, като същият брой има и за „Пиксели“, „Възходът на Юпитер“ и „Ченгето на мола 2”.

Награди за 5 долара

Антинаградите Златна малинка са учредени през 1980 г. от публициста Джон Уилсън и се присъждат всяка година от членовете на едноименната фондация за най-слаби постижения в киното. Носителите получават малинка, направена от пластмаса и покрита със златиста спрей-боя.

Всяка „статуетка“ струва по-малко от 5 долара, включително данъците от 7 процента. И въпреки пародийния характер на наградите, звезди от ранга на Сандра Бълок и Хали Бери лично са се появявали на церемонията за Златна малинка, за да приемат евтиния трофей.

Сред номинациите за „Петдесет нюанса сиво“ са за най-лош филм, най-лош актьор (Джейми Дорнан) и най-лоша актриса (Дакота Джонсън).

В категорията за най-лош филм освен „Петдесет нюанси сиво“ са номинирани супергеройският провал „Фантастичната четворка“, „Възходът на Юпитер“, „Ченгето на мола 2“ и „Пиксели“.

Най-лошите актьори

Номинираните за най-лош режисьор са Анди Фикман за „Ченгето на мола 2“, Том Сикс за „Човешка стоножка 3“, Сам Тейлър-Джонсън за „Петдесет нюанса сиво“, Джош Транк за „Фантастичната четворка“ и Анди и Лана Уашовски за „Възходът на Юпитер“.

Адам Сандлър – редовният фаворит за „Златна малинка”, който в пет поредни години е сред номинираните, тази година е с две номинации. Любопитното е, че сред претендентите за актьорските антиотличия са и Еди Редмейн и Руни Мара, които имат шансове да получат номинации за Оскар в тазгодишната надпревара за най-престижните награди в света на киното.

С номинации за най-лош актьор освен Джейми Дорнан за „Петдесет нюанса сиво“ са също Джони Деп за „Мордекай“, Кевин Джеймс за „Ченгето на мола 2“, Адам Сандлър за „Обущарят“ и „Пиксели“ и Чанинг Тейтъм за „Възходът на Юпитер“.

Носителката на Златна малинка за най-лоша актриса ще бъде избрана измежду Дакота Джонсън за „Петдесет нюанса сиво“, Катрин Хайгъл за „Домашен ад“, Мила Кунис за „Възходът на Юпитер“, Дженифър Лопес за „Съседското момче“ и Гуинет Полтроу за „Мордекай“.

В категорията за най-лош актьор в поддържаща роля са номинирани Чеви Чейс за „Джакузи – машина на времето 2“ и „Ваканцията“, Джош Гад за „Пиксели“ и „Кум под наем ООД“, Кевин Джеймс за „Пиксели“, Джейсън Лий за „Алвин и чипоносковците: Голямото чипоключение“ и Еди Редмейн за „Възходът на Юпитер“.

С номинации за най-лоша актриса в поддържаща роля са Кейли Куоко за „Алвин и чипоносковците: Голямото чипоключение“ и „Кум под наем ООД“, Руни Мара за „Пан“, Мишел Монахан за „Пиксели“, Джулиан Мур за „Седмият син“ и Аманда Сайфред за „Тиха нощ, луда нощ“ и „Пан“.

Номинирани в категорията за най-лош сценарий са Саймън Кинберг, Джеръми Слейтър и Джош Транк за „Фантастичната четворка“, Кели Марсел за „Петдесет нюанса сиво“, Анди и Лана Уашовски за „Възходът на Юпитер“, Кевин Джеймс и Ник Бейки за „Ченгето на мола 2“ и Тим Хърлихи и Тимъти Даулинг за „Пиксели“.

В категорията за най-лош римейк или продължение с номинации са „Алвин и чипоносковците: Голямото чипоключение“, „Фантастичната четворка“, „Джакузи – машина на времето 2“, „Човешка стоножка 3“ и „Ченгето на мола 2“.

В категорията за най-лоша екранна комбинация са номинирани Майлс Телър, Майкъл Б. Джордан, Кейт Мара и Джейми Бел във „Фантастичната четворка“, Джони Деп и залепеният му мустак в „Мордекай“, Джейми Дорнан и Дакота Джонсън в „Петдесет нюанса сиво“, Кевин Джеймс и неговите Сегуей/залепен мустак в „Ченгето на мола 2“ и Адам Сандлър и който да е чифт обувки в „Обущарят“.

От миналата година Златна малинка се присъжда и в категорията „Спасител“. С нея се почитат предишни носители на антиотличията, които наскоро са получили ласкави отзиви за работата си. Тази година в категорията са номинирани Елизабет Банкс, М. Найт Шаямалан, Уил Смит и Силвестър Сталоун.

Учредени като пародия на наградите Оскар, номинациите за Златна малинка, както и отличените с тях по традиция се обявяват един ден преди оскаровите. Шеговитите призове тази година ще бъдат раздадени за 36-и път на 27 февруари – в нощта преди церемонията за връчването на най-престижните награди в киното./Труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук