64 ученици се натровиха на коледно тържество, предаде БНР.

Инцидентът е станал във варненско заведение. Деветокласниците от Пета езикова гимназия са с гадене, повръщане и отпадналост. В момента Агенцията по безопасност на храните и Регионалната здравна инспекция във Варна проучват случая. Проверяват се както персонала, така и качеството на храната, която е била поднесена на тържеството.

Началникът на РЗИ-Варна Дочка Михайлова обясни, че всеки по веригата може да е замърсил храната.

Тя увери, че в момента децата са в добро състояние.

На свой ред началникът на Областната дирекция по безопасност на храните във Варна д-р Златина Димова информира, че две деца са били откарани в болница, като едното вече е освободено за домашно лечение, а другото все още е под наблюдение заради съпътстващо заболяване.

Д-р Димова заяви, че е била сформирана съвместна комисия, която е направила оглед в клуба, в който се е провело коледното тържество.

При проверката е било установено, че храната е била доставена и сервирана в съдове за еднократна употреба.

„Направихме проверка в обекта, приготвил и доставил храната в клуба. Проверката продължава, колегите са уточнили суровините, пробите ще бъдат заложени по-късно днес“, увери тя и прогнозира, че резултатите ще са ясни до петък, защото изследването за салмонела изисква повече време.

В събота и неделя общо седем класа от варненската гимназия са празнували в заведение до Младежкия дом. Тези, които са консумирали определен вид хапки, са започнали да се оплакват часове след тържеството.

В понеделник, когато е имало най-много пострадали, учебните занятия са били формални, тъй като в клас са били едва десетина деца.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.