7-годишно момиче загина след прекосяване на границата САЩ-Мексико

0
1388

Седемгодишно момиче от Гватемала, което незаконно прекосява границата между САЩ и Мексико с баща си е починало няколко часа след като е задържано, съобщават американските медии, цитирани от БиБиСи.

Момичето, което е пристигнало в САЩ миналата седмица като част от група мигранти е загинало от обезводняване и шок, съобщава „Вашингтон пост“.

АП цитира държавни служители, които коментират, че не е имала храна или вода в продължение на няколко дни.

Хиляди мигранти пътуват от Централна Америка към границата на САЩ. Мигрантите обясняват, че бягат от преследване, бедност и насилие в родните си страни Гватемала, Хондурас и Ел Салвадор.

Много от тях заявяват, че целта им е да се установят в САЩ въпреки предупрежденията на американските официални лица, че всеки, който незаконно влиза в страната, ще бъде арестуван, преследван и депортиран.

Американските официални представители досега не са направили официално изявление за смъртта на момичето.

„Вашингтон пост“ съобщи, че момичето е припаднало след като е задържано през почивните дни заедно с баща си, взето е с хеликоптер и откарано в детска болница.

За по-малко от 24 часа след като тя е приета, тя претърпя сърдечен удар, съобщава медията, цитирайки американските митнически и гранични власти.

Напрежението е високо на американско-мексиканската граница след пристигането на почти 7 500 мигранти през последните седмици.

Миналия месец американските гранични агенти използваха сълзотворен газ срещу мигранти, включително деца, които се опитваха да пресекат границата.

Агентите обясняват, че персоналът е нападан и бит с камъни.

Критици обвиняват администрацията на Тръмп за драконовския отговор, докато Мексико поиска разследване на инцидента.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук