ПЪРВО В DAILYPRESS-bg.com! Валери Симеонов обвини Сидеров, че го напада с долни лъжи

0
7731
Снимка: Георги Кожухаров

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Вицепремиерът Валери Симеонов използва профила си във „Фейсбук“, за да обяви, че съпредседателят на коалиция „Обединени патриоти“ и лидер на „Атака“ Волен Сидеров го е атакувал тази сутрин, изричайки „долни лъжи“.

В осем точки лидерът на НФСБ опровергава твърденията на колегата си, че спирането на работата на дискотеките „Какао бийч“ в Слънчев бряг и „Хедон“ край Созопол е незаконно. Симеонов подчертава, че действията на регионалната здравна инспекция и полицията в Бургас са съобразени с действащия Закона за защита на околната среда от шума (ЗЗШОС).

Вицепремиерът посочва също, че проверките се „извършват от ограничени екипи на РЗИ и органите на реда, което не отговаря на твърденията на г-н Сидеров за „репресивни действия“, извършвани от „шпиц команди“, „маскирани тежковъоръжени полицаи“. Симеонов отрича и обвиненията в тенденциозност, като подчертава, че всички проверки са били извършени след подадени сигнали на телефон 112, като зад тях стоят конкретни жалбоподатели с имена и телефони.

„Не се извършват проверки по анонимни сигнали“, подчерта вицепремиерът.

Според него твърденията за злоупотреба с власт не са подкрепени с никакви факти, но в случай на съмнения за такива, могат да бъдат сезирани компетентните органи (прокуратура или съд), което до момента не било направено нито от проверяваните, нито от Сидеров.

„Измисленото ми роднинство с началника на РЗИ Бургас е долна лъжа и не заслужава по-нататъшен коментар“, завършва позицията си Валери Симеонов.

Междувременно в своя „Фейсбук“ профил Сидеров, коментира днешна позиция на БЗНС на бившия военен министър Николай Ненчев в защита на Симеонов. Според лидера на „Атака“ това действие показвало, че Валери Симеонов като лидер на НФСБ има контакт с партии, които са против правителството – БЗНС, „ДСБ на Атанасов“ и другите разклонения на костовистите“.

По повод изявленията на народния представител Волен Сидеров пред медии, направени на 14.08.2018 в град Бургас, след като…

Публикувахте от Valeri Simeonov в Сряда, 15 август 2018 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук