NEWS24-bg.com: Антон Тодоров с шокиращо разкритие: Елена Йончева купила имоти за над 1 200 000 лв.

0
15721
Снимка/източник: Информационна агенция News24-bg.com

Политологът Антон Тодоров направи шокиращи разкрития в телевизия „Европа“, съобщи Информационна агенция News24-bg.com.

Експертът разполага с документи, според които депутатът на БСП Елена Йончева е придобила множество недвижими имоти – няколко апартамента, магазин, вила с двор и гараж, на територията на София. Впечатляващите покупки стават през 2006 година – точно една година, след като вече е брокер на рекламно време и е получила по договори с частни и държавни рекламодатели около 700 хил. лв за продукции в БНТ. Това е периодът, в който тя живее на семейни начала с тогавашния премиер Сергей Станишев.

В разследването си Антон Тодоров установява още, че 10 години по-късно, когато Йончева вече е имала обща фирма с офшорката „Далий Трейдинг Лимитид“, свързана с боса на КТБ Цветана Василев, е получила над 600 хил. лв. във фирмата си „Офроуд”. Реално, според прокуратурата, това са парични средства, присвоени от „КТБ“ АД и прикривани чрез офшорна компания – „Далий Трейдинг Лимитид“. Тогава Йончева отново започва да пазарува апетитни имоти – става собственик на над 7 декара гори и безценни терени в района на Горубляне за около 500 хил. лв.

Според Тодоров няма яснота какъв е произходът на тези пари.

Тодоров показа в предаването си и счетоводен доклад от 2013 г., от който става ясно, че за създаването на два документални филма Йончева е изразходвала 64 хил. и 20 хил. лева. Те са били за Сирия и Турция.

От същите документи се вижда, че през този период настоящата депутатка от БСП е отделяла за себе си над 66% от сумите, които е получавала във фирмата.

Само за заплата Йончева сама си е определила месечно възнаграждение от около 12,700 лв.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук