Снимка/източник: Информационна агенция News24-bg.com

Политологът Антон Тодоров направи шокиращи разкрития в телевизия „Европа“, съобщи Информационна агенция News24-bg.com.

Експертът разполага с документи, според които депутатът на БСП Елена Йончева е придобила множество недвижими имоти – няколко апартамента, магазин, вила с двор и гараж, на територията на София. Впечатляващите покупки стават през 2006 година – точно една година, след като вече е брокер на рекламно време и е получила по договори с частни и държавни рекламодатели около 700 хил. лв за продукции в БНТ. Това е периодът, в който тя живее на семейни начала с тогавашния премиер Сергей Станишев.

В разследването си Антон Тодоров установява още, че 10 години по-късно, когато Йончева вече е имала обща фирма с офшорката „Далий Трейдинг Лимитид“, свързана с боса на КТБ Цветана Василев, е получила над 600 хил. лв. във фирмата си „Офроуд”. Реално, според прокуратурата, това са парични средства, присвоени от „КТБ“ АД и прикривани чрез офшорна компания – „Далий Трейдинг Лимитид“. Тогава Йончева отново започва да пазарува апетитни имоти – става собственик на над 7 декара гори и безценни терени в района на Горубляне за около 500 хил. лв.

Според Тодоров няма яснота какъв е произходът на тези пари.

Тодоров показа в предаването си и счетоводен доклад от 2013 г., от който става ясно, че за създаването на два документални филма Йончева е изразходвала 64 хил. и 20 хил. лева. Те са били за Сирия и Турция.

От същите документи се вижда, че през този период настоящата депутатка от БСП е отделяла за себе си над 66% от сумите, които е получавала във фирмата.

Само за заплата Йончева сама си е определила месечно възнаграждение от около 12,700 лв.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.