DAILYPRESS TV

България чете dailypress-bg.com!

Скука и безхаберие сковаха новинарските „copy-paste“ издания на уеб групировките. Тежки нарцистични разстройства тресат сайтовете на големи (в миналото) вестници. И докато те дремят, навирили носове в уютна хибернация, в интернет пространството се роди и израсна сайтът на българската онлайн журналистика. И така, само 4 години след своя прощъпулник, Информационна агенция „Дейли Прес“ спечели 75 процента лоялна аудитория и 15 на сто от пазара на измерваните новинарски сайтове в България.

Отегчени от болното его и лъжите, които размахват някои колеги, днес ви предлагаме последните данни на медията ни.

Тези данни ясно и категорично показват, че България чете dailypress-bg.com!През изминалия месец „Дейли прес“ е българският сайт в категория „Новини“ с най-много импресии (колко пъти дадена уебстраница е видяна от посетителите) – 21 372 635. Цифра, недостижима дори за новинарските сайтове с дългогодишна история на големите интернет издатели у нас като „Нет Инфо.БГ”, „Инвестор.БГ“ и „Дир.БГ“ и „Блиц“ както ясно се вижда от Таблица 1.

„Дейли Прес“ заема първо място и по среден брой импресии на потребител – 37,06 (Вж. Таблица 2).

Тези данни категорично показват, че читателите посещават „Дейли Прес“, за да четат. И то да четат много – така, както никой друг в България не е четен. 

„Дейли Прес“ е на челно място и по времето, прекарано от потребителите в целева група „Новини“ за изминалия месец. Този индикатор се изразява в часове, а данните на „Дейли Прес“ са повече от респектиращи – 561 537,07 (Вж. Таблица 3).

На първо място сме и по средната стойност на времето, прекарано от един посетител на нашите страници. Измерва се с в часове, минути и секунди. Нашите читатели прекарват средно 0:58:25 – почти един час месечно при нас. Благодарим ви! За нас е чест да бъдем най-интересния БГ новинарски сайт. 

Според профила на аудиторията на „Дейли Прес“ 49% от феновете на сайта са жени. Най-голям брой от посетителите са между 15 и 25-годишна възраст – те са 72% от посетителите. Групата на 45-54-годишните формира 15% от аудиторията, а читателите над тази възраст са 13%. 

32% от посещаващите www.dailypress-bg.com са висшисти със степен магистър или доктор, 5% имат бакалавърска степен или полувисше образование. Със средно образование са 53% от читателите, с основно – 9%, а с начално под 1%, показват още данните.

И САМ ВОИНЪТ Е ВОИН

dailypress-bg.com не е издънка на семейство от сайтове, а самостоятелен проект. Неговата популярност не се дължи на т.нар. „кух трафик“. Въпреки това през последните 6 месеца той отбеляза 36% ръст на посещенията. Общият брой на българите, посетили сайта през изминалия месец декември е 576 680. (Вж. Таблица 4).

По този основен показател „Дейли Прес“ убедително изпреварва dariknews.bg, dnevnik.bg, btvnews.bg, standartnews.com, 24chasa.bg, Dir.bg News, trud.bg „Блиц“, „ПИК“… 

loading...
Click to comment

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

To Top