ГЕРБ започнаха с РЕПРЕСИИТЕ! Привикват хора в полицията участвали в протестите

0
3755

Огромно недоволство се заформя в Дупница, след като жител на града сподели в мрежата, че е получил обаждане от полицията, в което се казва, че трябва да се яви на място, за да си вземе наказателното постановление, пише actualno.com.

Най-вероятно става въпрос за санкция Закона за движение по пътищата, Закона за административните нарушения и наказания, Указа за борба с дребното хулиганство – за действия по време на протестите от почивните дни, които са счетени за незаконни, като блокиране на пътна артерия.

Ето какво написа той във Facebook: „Здравейте приятели, преди 10 минути получих обаждане от РПУ Дупница да ходя да си взема наказателното постановление. Попитах защо ми го връчват и от къде е? Обясниха ми най-учтиво, всичко това е от 11.11.2018 година, когато сме били на протест. И всички сме заснети от полицията и ще получим подобно постановление. Това е родна полиция, която пази мафията“.

Публикацията на Иван Стойков предизвика вълна от коментари за броени секунди, съгражданите му са готови да излязат на бунт.

Малко по-рано днес от Петрич дойде информацията, че протестиращи, блокирали ГКПП Кулата, вече са подписали актовете си.

По-късно пък в мрежата се появи дори информацията, че някои от петричаните са били „принудени“ да подписват декларации, в които им е забранено да участват в повече протести.

Въпреки актовете и евентуалните заплахи, целият Югозапад излиза на протест следващия понеделник, 19 ноември, като за начален час е обявен 18:30./informiran.net/

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук