ГЕРБ стяга редиците за изборите, лидерът Бойко Борисов разкритикува съпротивителната сила на партията (ОБЗОР)

ПЪЛЕН ОБЗОР ПО ТЕМАТА!

0
69315
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" (www.dailypress-bg.com) фоторепортер: Петър ХРИСТОВ / Цветан Цветанов

На Национална предизборна среща в НДК ГЕРБ събра политическия си елит, видя днес Информационна агенция „Дейли Прес“.

Партията започва подготовката за предстоящите европейски избори през май, както и за местните избори.

Националният предизборен щаб на ГЕРБ вече утвърди указанията за сформиране на предизборните щабове за предстоящите избори.

Започват и общински събрания, на които в срок до 20 февруари трябва да бъдат номинирани кандидатите за евродепутати от ГЕРБ.

На европейските избори българите ще изберат 17 депутати, които да влязат в Европейския парламент.

В момента ГЕРБ има шестима евродепутати. До 30 юни всяка структура на ГЕРБ трябва да предложи кандидати за общински съветници.

От ГЕРБ обявиха, че кметове и общински съветници ще се издигат след анализ на постигнатите резултати във всяка община. В цялата страна общинските съветници на ГЕРБ са 1727, а кметовете са 129.

Диалозите под мотото „Европа в нашия дом“ ще започнат на 12 февруари от Великотърновския университет.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разкритикува министрите, депутатите и кметовете от партията.

Той попита къде е съпротивителната им сила и защо подкрепата за ГЕРБ спада.

Според него министрите не доглеждат това, което вкарват в парламента, а депутатите и кметовете не защитават темите си пред обществото.

Да не говорим за случаите, когато министри, кметове и депутати си прехвърляте вина едни на други – кой печели от това?“, коментира Бойко Борисов.

Той даде пример с кампанията срещу санирането.

Ако не е вярно, защо си мълчите – защо не се съпротивите“, попита Борисов кметовете.

Ако не си почистите къщичките по места, това ще избие. Дали в суджук или в нещо друго, това ще падне върху партията и върху нас“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Той обърна внимание, че хората искат справедливост и не обичат елитарни партии, затова ГЕРБ трябва да внимава дали не се е превърнала в нещо такова, а ако не е – да не го допуска.

Бойко Борисов припомни, че народът е давал доверие на ГЕРБ избор след избори, но бързо е забравил какво е направила партията.

Всеки един трябва да се замисли, защо ни избраха преди 10 години, защо ни връщаха толкова пъти и къде е грешката. Трябва да си я поправим на мига“, заяви Борисов.

Ако има грешка, веднага да се поправи. Излизате казвате – да, мислихме го едно, излезе друго, ще го поправим“, коментира той.

Бойко Борисов подчерта, че хората ще дадат по-голямо доверие на ГЕРБ, само ако се вземе поука от слабостите.

Чуйте ме, обичам ви, но не е даденост това. Факт е, че БСП с тези провалени политици, гонени от управлението, ни доближават“, обърна се той към членовете на ГЕРБ.

Ако не ви светне червена лампичка, ще ви светна синя“, заяви Борисов.

Зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви, че партията е най-добрата организационна структура в България и най-добрата платформа за решаване на проблемите в регионите.

Тази година за нас няма лято, време е за стабилност, която можем да покажем само при отличен резултат на европейските избори“, посочи Цветанов.

Той предупреди, че опонентите на ГЕРБ ще бъдат безкомпромисни в представянето на фалшиви новини по време на предстоящите избори, за да манипулират обществото. Цветанов подчерта, че на местните избори ГЕРБ трябва да покаже сила, идентичност и потенциал.

Според него партията има реална възможност да спечели местния вот в още 30-40 общини. 

Зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов заяви, че ГЕРБ тръгва към нова победа на европейските избори със скоростта на F-16. Той изрази твърдата подкрепа на ГЕРБ за бъдещата листа за евродепутати, за ЕНП и кандидатът за председател на ЕК Манфред Вебер.

Зам.-председателят на ГЕРБ и кмет на София Йорданка Фандъкова обърна внимание, че популизмът се засилва от всички страни и е придружен с груби манипулации и откровени лъжи.

Трябва да сме честни с гражданите – какво успяхме да направим и какво не и къде сме сбъркали, и как да продължим да променяме градовете, така, че всички да живеят по-добре“, призова Фандъкова.

По-силни граници и по-силна икономика, благодарение на ГЕРБ и на Бойко Борисов – точно това ЕНП предлага на Европа“, заяви водещият кандидат на ЕНП Манфред Вебер във видеообръщение към ГЕРБ.

Той посочи, че ЕНП трябва да върне Европа обратно на хората, да им даде реален глас за бъдещето.

Европа има нужда от лидери като премиера Бойко Борисов, от стабилна и развиваща се България“, обяви българският еврокомисар Мария Габриел.

Тя изтъкна, че България на ГЕРБ е активна, говореща с един глас в трите европейски институции, оформяща бъдещето на ЕС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук