ЕС нищо повече не може да направи за Брекзит, обяви Брюксел

0
2362

Европейската комисия съобщи, че споразумението за Брекзит няма да бъде предоговаряно, информират световни агенции.

Говорителят Маргаритис Схинас заяви, че споразумението за Брекзит не е „отворено за предоговаряне“ в края на процеса. Той подчерта, че „на този етап ЕС нищо повече не може да направи, докато Общността чака следващия ход на Лондон.

Говорителят поясни, че председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер е разговарял с „почти всички“ по телефона, за да обсъдят последното развитие относно Брекзит. Той добави, че Комисията е в „постоянен контакт“ със страните членки, за да е сигурно, че се подготвят за Брекзит без споразумение. По думите му до този момент Лондон не е поискал отлагане на Брекзит, но ако го направи, ще е необходимо единодушното одобрение на останалите 27 страни членки.

Припомнямевчера премиерът на Великобритания Тереза Мей претърпя разгромна загуба на вота за споразумението за Брекзит. Загубата на Мей е най-голямата в демократичната история на Обединеното кралство. Правителството изгуби с разлика от 230 депутати. „За“ споразумението гласуваха 202-ма депутати, включително 196 консерватори, трима лейбъристи и трима независими. „Против“ гласуваха 432 депутати, включително 248 лейбъристи, 118 консерватори, 35 шотландски националисти, 11 либералдемократи, 10 депутати от Демократичната юнионистка партия, петима независими, четирима от уелската партия „Плейд къмри“ и един от Зелените

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук