Цветанов отчита смяна в поведението на летеца Румен Радев

0
14601

„Ценя достойнството и качествата на летеца Румен Радев.“ Това заяви Цветан Цветанов в кулоарите на парламента. Той показа интервю на настоящия президент по темата за изтребителите. В него Радев казва колко е важно да се купи самолет и то F-16. Заместник-председателят на ГЕРБ отчете смяна в поведението на летеца Румен Радев и на президента Радев.

Цветанов посочи и че само две членки на НАТО са закупили „Грипен“. Лидерът на депутатите на ГЕРБ заподозря държавния глава, че е проявявал интерес към състава на работната група по избира, за да окаже натиск.

„Днес трябва да отчетем каква е средата за сигурност и как тя се променя“, призова Цветанов.

Когато се говорело за национална сигурност, трябвало да се взема правилното стратегическо решение.

„Няма никакъв скрит разход, който да се предлага от САЩ“, обясни той.

По-рано днес в началото на дискусията за F-16 депутатът от БСП Антон Кутев запита къде са премиерът и президентът по време на дебатите в пленарна зала.

След това от ДПС заявиха, че категорично подкрепят решението и ще гласува „За“, като Мустафа Карадайъ подчерта, че  купуваме сигурност, не просто бойни самолети. 

От трибуната в Народното събрание бившият вицепремиер Валери Симеоновзаяви, че дебатите са позорни и срамни и той е твърдо против преговорите за F-16. 

Веселин Марешки подчерта, че неговата партия ще иниицира рефендум за за закупуването на изтребители. 

В изказването си пък Волен Сидеров настоя да преговаряме с Русия за военни самолети. 

Румен Гечев от БСП беше категричен, че от партията муняма да гласуват, за да си разпределят милиардите, а българската армия да умира“. 

По време на дебатите в НС соцлидерът Корнелия Нинова, заяви, че решението за изтребителите е било предрешено. По думите ѝ то ще се вземе от ГЕРБ, ДПС и ВМРО, в които тя провидя ново мнозинство.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук