ИЗВЪНРЕДНО В DAILYPRESS.bg! Най-малко трима са загинали, има и заложници в нападението в Найроби (СНИМКИ/ВИДЕО)

0
16180

Пожар, продължителна стрелба и взривове в луксозен хотелски и офис комплекс в столицата на Кения, Найроби, съобщава Агенция „Ройтерс“.

Най-малко трима души са загинали, има и ранени, нападателите държат няколко заложници, съобщава кенийският вестник The Star.

„Няколко заложници са в хотела. Очакваме подкрепления“, коментира представител на полицията.

Смята се, че четирима въоръжени лица са участвали в атаката според свидетели. Отговорност за нападението поема „Аш-Шабаб“. По улицата прозвучаха полицейски сирени и хеликоптер летеше ниско над главите му. Свидетели на местопрестъплението твърдят, че въоръжените лица и силите за сигурност са подложени на жестока престрелка, съобщава „Гардиън“.

Студенти са евакуирани от близка сграда на университет. Четири линейки и пожарна кола са на мястото на инцидента.

Три коли са запалени пред входа на комплекса.

„Искаме да потвърдим, че е имало инцидент по протежение на Ривърсайд Драйв 14. Районът е отцепен. Автомобилистите да използват алтернативни маршрути, за да улеснят работа на полицията“, съобщава полицията в Туитър.

Найроби е обект на нападение от сомалийски ислямисти, които убиха десетки хора в търговски център през 2013 г. и близо 150 студенти в университет през 2015 г.

Командирът на полицията в Найроби Филип Ндоло заяви, че са оградили периметъра, поради съмнение за грабеж. Но полицията не и друг вид атака, коментира говорителят Чарлз Овино.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

„Чух изстрели, а после видях хора да бягат, да вдигат ръцете си и някои да влизат в банката, за да се скрият за живота си“, коментира жена, работеща в банка близо до хотела.

Тя е чула и две експлозии.

„Атакуват ни“, съобщава човек от офис в комплекса, след което затваря телефона.

Изображение 400420

Изображение 400428

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук