Патриотите се събират на коалиционен разговор

0
5868
Кадър от времето на направата на коалицията

Патриотичната коалиция си събира в парламента.

Партньорите от ВМРО, НФСБ и „Атака“ ще разговарят след известно време на напрежение между тях. Ябълката на раздора се оказаха евроизборите и водаческото място в листата.

Вчера Валери Симеонов обясни, че за него евролистата не е важна. Всички партии в Обединени патриоти обаче признаха за съществуващото напрежение.

НФСБ се оплакаха от липса на комуникация и че не се провеждат срещи в състав партиите от Обединените патриоти.

Припомняме, че вчера Националният изпълнителен комитет на НФСБ обяви, че преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на изборите за Европейски парламент, като изисква от ръководството на ВМРО адекватно обяснение за медийни изяви.

Напрежението и неяснотата в малката коалиция тлеят от месеци, като и в момента не е ясно кой е председателя на парламентарната им група, след като от НФСБ оттеглиха доверието си от лидера на „Атака“ Волен Сидеров още през есента на миналата година.

В конфликта Сидеров – Симеонов от лятото лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов се включи като „синя каска“, по собствените му думи.

След връщането на Валери Симеонов в парламента обаче се очакваше назряване на нов конфликт. При важното гласуване от депутатите за мандат на правителството за преговори с правителството на САЩ за закупуване на нови изтребителите за българските ВВС депутатите от ВМРО подкрепиха управляващите, а НФСБ и „Атака“ гласуваха против.

Също миналата седмица обаче Валери Симеонов заяви, че няма как да си говори със Сидеров, тъй като двамата не се виждат на заседания на парламентарната група на ОП. От „Атака“ контраатакуваха с разпространение на прессъобщение, че такова заседание е провалено не заради тях, а заради отсъствието на депутатите от НФСБ. Съответно от НФСБ веднага опровергаха Волен Сидеров.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук