Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" (dailypress-bg.com)

До година – две у нас ще има нова промяна в законодателството в полза на престъпниците. След 20 години затвор дори осъдените на доживотен затвор без право на замяна ще могат да излязат на свобода. Това става ясно от интервю с адвокат Людмил Рангелов.

Това означава, че и най-големите изверги, посегнали на човешки живот като Северин и Викторио, рано или късно  ще им се даде шанс за свободен живот. 

„Като членове на ЕС, така или иначе независимо как е осъден даден човек, на 20-та година по негово искане или по инициатива на друг орган, съдът ще е длъжен да разгледа и да се произнесе по статуса на това лице. Дори то да е  осъдено на доживотен затвор без право на замяна, след 20-та година осъденият ще може да види пред себе си някакви по-добри възможности за разлика от близките на жертвата. Това ще бъде въведено у нас, тъй като става дума за европейско изискване. Най-много да се забави година-две. Натам вървим“, каза той.

Във връзка с международните доклади, които сочат, че в България няма върховенство на закона, Рангелов обясни: Когато от Европа ни казват, че липсва върховенство на закона, значи ни казват: При вас няма истинска  държава. Правосъдието е основата на държавата. Така е още от древността. Цивилизацията изисква върховенството на закона да се гарантира. Щом отвън получаваме подобни констатация, това означава, че у нас  нямаме истинска държава. Имаме квази държава. Това е много разочароващо.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.