Спряха “делото на века” за КТБ поради… липса на зала! Истината – в някой друг живот…

0
84154

Съдия Вирджиния Петрова спря днешното заседание заради малката зала в която трябваше да продължи четенето на обвинителният акт по Делото КТБ. Възможно е делото да продължи в 10.30 часа днес, но само ако до тогава бъде осигурена зала, в която всички да могат да седнат и в която има достатъчно въздух, за да се работи нормално. Днешното заседание ще бъде прекратено ако това не се случи.

В 9 часа тази сутрин всички участници в процеса бяха буквално натикани в зала № 3 на Специализирания съд, в която повечето от тях останаха прави.

За прокурорите, които четат изобщо няма място където могат да седнат. Липсата на въздух и седящи места за всички в залата накара съдия Петрова да отложи началото на заседанието.

В момента в залата, в която до сега работеше съдът по Делото КТБ, се гледа друго дело, наречено „Нежен октопод“, което е за сводничество. Помещението за Делото КТБ трябва да може да побере около 60 души. В съдебния състав освен съдия Вирджиния Петрова са още трима заседатели, от които единият е служебен. Един човек води протокола на заседанието. Двама, а в някои случаи и трима са прокурорите. По-голямата част от залата е за общо 16-те обвиняеми, техните адвокати, плюс служебните им защитници, както и адвокатите на Цветан Василев, срещу който делото се води задочно.

В залата обикновено има и представители на медиите. Заседанията са в три поредни дни, като днес е вторият от „серията“ този месец, в която продължава четенето на обвинителният акт.

Продължителността на едно заседание обикновено е от 9 до 17 часа. Това категорично отказа съдия Петрова и възмути всички в залата, които трябва да продължат делото в зала без достатъчно въздух и места за сядане.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.