Струпване на автомобили при Витиня на АМ „Хемус“, иначе пътната обстановка е спокойна

0
1899

Пътната обстановка в страната днес, в първия от поредицата почивни дни е спокойна, съобщи за „Хоризонт“ инспектор Петър Соколов от Пътната полиция. Леко струпване на автомобили има в района на Витиня на автомагистрала „Хемус“.

„Към настоящият момент пътно-транспортната обстановка  в страната е нормална с изключение, има задръстване на АМ „Хемус“ в района на тунел Витиня вследствие на възстановено движение на товарните автомобили над 12 тона в 14 часа, където на място имаме екипи на „Пътна полиция“, които подпомагат движението“.

От Агенция пътна инфраструктура съобщиха, че до 14.00 часа ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоварените пътища в страната. Целта е повишаване на безопасността при пътуване и избягване на задръстванията при очаквания интензивен трафик за предстоящите празници.

„Движението по АМ „Тракия“ е напълно нормално, по АМ „Струма“ движението също е нормално. Имаме леко струпване на автомобили по АМ „Хемус“ в района на Витиня, но и там засега положението е в рамките на нормалното“, каза инспектор Петър Соколов.

„Навсякъде пътищата са почистени и са проходими при зимни условия, което означава, че основно  пътищата са мокри и на места имаме заледяване на пътните настилки, които в момента продължават да се обработват“, добави той.

Инспектор Петър Соколов съобщи за тежка катастрофа край Пазарджик тази сутрин, при която 4-ма души загинаха на място.

По-късно тежко ранена жена почина в болница.

От Граничната полиция обещаха повече работещи гишета и служители на смяна, които да обработват документите на хората, решили да посрещнат празниците извън България.

Директорът – главен комисар Светлан Кичиков, допълни, че гражданите ще могат да следят информацията за трафика на контролно-пропускателните пунктове в интернет.

„Тази информация те ще могат да я получат своевременно на всеки два часа. На страницата на гранична полиция ще бъде обновяване информацията за състоянието на граничните пунктове. Така че всеки да прецени къде му е най-удачно да премине“, каза той.

„Ще се постараем да има информация на страницата и за метеорологичната обстановка. И ако има някъде пътен инцидент, хората да могат своевременно да се запознаят и да решат дали да бързат да преминат през пункта или да отложат краткосрочно преминаването“, добави главен комисар Светлан Кичиков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук