ТЕМАТА НА DAILYPRESS-bg.com! Близо 600 души са преминали през „Пирогов“, а на 198 сигнала са реагирали екипите на ЦСМП-София в новогодишната нощ (ОБЗОР)

Не са липсвали и фалшиви сигнали

0
15357
Снимка: Информационна агенция "Дейли Прес" /dailypress-bg.com

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, DAILYPRESS-bg.com / София

Натоварено дежурство през новогодишната нощ отчете УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“.

Говорителят на лечебното заведение Мария Пойразова съобщи, че през спешното отделение на болницата през нощта са преминали близо 600 души. Около 100 от тях са останали за лечение. Най-много са потърсили помощ в травматологичния кабинет, предимно заради наранявания след битови инциденти и употреба на пиратки. Петима са приетите, пострадали от пиротехнически средства, 4 от тях са били хоспитализирани. Най-тежкият случай е на 16-момче, което е загубило третия си пръст. Оказана е помощ и на много пациенти с битови наранявания като порязвания от стъкла и ножове.

Пойразова отчете, че тази година през болницата са преминали по-малко хора, употребили алкохол, в сравнение с минали години. Двама мъже на около 60 години и две непълнолетни момичета са останали за лечение, заради прекомерна употреба на спиртни напитки. 

Говорителят на „Пирогов“ обърна внимание, че пациентите, потърсили помощ в спешното отделение на лечебното заведение през изминалата година, са се увеличили, в сравнение с предходната. 

За Агенция „Дейли Прес“ говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП) в София Катя Сунгарска съобщи, че спешните екипи в столицата са реагирали на 198 сигнала в новогодишната нощ. 100 от тях са за хора, прекалили с алкохола. От тях само петима са били в толкова тежко състояние, че се е наложила хоспитализация. 19 са били екипите на терен. 

Не са липсвали и фалшиви сигнали.

Получено е обаждане за горяща къща с бедстващи хора в село край Своге.

Пристигналите на място екипи са установили, че нито е имало пожар, нито лица, които да се нуждаят от помощ.

При друг сигнал рано сутринта жена е алармирала, че младо момче е било нападнато от мечка в Банкя.

„Колегите са заварили 24-годишно момче, което е излязло навън по потник и къси гащи и е премръзнало“, разказа Сунгарска, като уточни, че мечка и кръв на мястото не е имало.

В новогодишната нощ от ЦСМП-София са реагирали и на сигнал за сбиване в кв. „Христо Ботев“. Двама души са хоспитализирани в болница УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ”, а други двама са били с по-леки наранявания и са отказали да бъдат приети в лечебно заведение.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук