Йорданка Фандъкова

Столичният кмет Йорданка Фандъкова и кметът на район „Надежда“ направиха проверка на ремонта в 15-то училище „Адам Мицкевич“.

Това е едно от 26-те училища и детски градини, които се реконструират цялостно по Оперативна програма Региони в растеж. Това е чудесна възможност да модернизираме училищата и детските градини в четири района на София – „Надежда“, „Красна поляна“, „Илинден“ и „Връбница“, заяви Фандъкова.

Тя подчертава, че сградите са стари и ремонтните дейности обхващат и инсталации – „на практика тук се сваля всичко до тухли и бетон и се изгражда наново“.

В училище „Адам Мицкевич“ са инвестирани близо 2 млн. лева.

Извършен е основен ремонт с подмяна на инсталацията, сградата е санирана, налични са асансьори, пожароизвестителни инсталации и видеонаблюдение. Дворът на училището все още не е напълно готов, засега там са подменени пейките и кошчетата за отпадъци.

Обновен е и столът за хранене в училището.

Фандъкова направи посещение и в класните стаи, в иновативните паралелки „Млад журналист“, където децата правят първи крачки като бъдещи журналисти.

В момента всички обекти, по които се работи, се развиват по график.Фандъкова очаква ремонтите да завършат в срок. Предстои общината да сключи договори за изпълнение на ремонти в още осем училища и детски градини, уточни столичният кмет.

За Фандъкова инвестициите в образованието са изключително важни и ключови. За да бъде добро качеството на образованието, по думите й, и учителите, и учениците имат нужда от добри условия.

В одобрения вече проект за бюджет на Столична община са заложени над 71 млн. лева инвестиции в училищни бази и детски градини. В тях са включени реконструкция и строителство на общо 15 детски градини, както и разширението на 11 училища в столицата.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.