Австрия обяви локдаун, ще се влиза в страната по правилото 3G

0
96

Властите в Австрия въвеждат нови условия за влизане в страната без карантина, според които се намалява валидността на изискваните документи по правилото 3G – имунизиран, преболедувал или тестван във връзка с COVID-19. Изискванията влизат в сила от 22 ноември, понеделник.

Срокът на валидност на сертификатите за ваксинация ще бъде намален от 360 дни на 270 дни. Сертификат за наличие на антитела вече няма да бъде валиден като доказателство за нисък епидемичен риск. Валидни остават само резултатите от PCR тестове (до 72 часа след вземане на проба).

Антигенните бързи тестове остават да важат до 24 часа и по изключение – при служебни пътувания, пътувания с цел обучение на ученици и др.

Пристигащите от България, които не отговарят на 3G условията, задължително се регистрират онлайн в системата Pre-Travel-Clearance и в рамките на 24 часа трябва да извършат тест за коронавирус, информира посолството ни във Виена.

Власти обявиха още, че ще бъде въведен общонационален локдаун от понеделник, 22 ноември 2021 г., който се предвижда да продължи до 13 декември 2021 г.

МВнР припомня, че от 15 ноември 2021 г. Австрия въведе локдаун за неваксинираните и непреболедувалите COVID-19 граждани над 12-годишна възраст, като участието в избори е сред изключенията от наложените ограничения.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук