Анкара ни съобщи важна новина! Гьокче е аут от България, но вижте кой ще дойде като посланик на негово място

0
1256

Външният министър на Турция Мевлют Чавушоглу съобщи за нови назначения на посланици на страната си. Досегашният представител на Анкара в София Сюлейман Гьокче ще замине за Гватемала. Посланик на Турция в България ще бъде Хасан Улусой, съобщи в. „Хюриет дейли нюз“, цитиран от БГНЕС.

Вниманието в публикацията за посланическите рокади се концентрира върху личността на Мерве Кавъкчъ, която е определена да бъде посланик на Турция в индонезийската столица Куала Лумпур. Тя не беше допусната в парламента през 1999 г., след като отиде да положи клетва като депутат, носейки забрадка.

Кавъкчъ беше избрана от Партията на добродетелта, оглавявана от Неджметин Ербакан, на която се гледа като на своеобразен предшественик на сега управляващата Партия на справедливостта и развитието. На Кавакчъ беше отнето поданството, когато се разкри, че тя се е сдобила с американско гражданство без разрешението на Анкара, преди да се кандидатира за изборите. Наскоро нейното гражданство беше възстановено с решение на Министерския съвет, което бе публикувано в Държавен вестник на 3 юли.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук