Апокалиптично пророчество за 2017 година

0
Painting of Hildegard from Bingen Germany Hesse Rheingau Region Ruedesheim...A1HFFG Painting of Hildegard from Bingen Germany Hesse Rheingau Region Ruedesheim

Преди приближаването на кометата ще настъпи най-силното земетресение в историята на човечеството – древното пророчество принадлежи на бенедиктинска монахиня и е направено през ХІІ в., съобщава observator.tv.

Хилдегарда фон Бинген през целия си живот се ръководела от своите видения и решила да ги опише на хартия. Така се появил трудът й „Scivias Domini” („Познай пътя на Господа”), над който се трудила в продължение на десет години. Едно от виденията, описани в книгата, се отнася до страшно земетресение:

„Ще останат само малцина мъже, седем жени ще се борят за един мъж и ще казват: „Ожени се за мен и ме избави от позора”, защото в онези дни ще бъде позор за жената да няма дете”.

„Още преди да долети кометата, великият народ, живеещ отвъд океана (Америка), населен с хора от различни племена и поколения, ще бъде разорен от земетресение, ураган и приливни вълни. Ще бъде разделен и голяма част ще се окажат под водата. Този народ ще види още много нещастия. Ще изгуби колониите си на изток между Тигъра и Лъва. С огромното си налягане кометата ще измести от океана толкова вода, че да потопи много страни, и ще стане причина за нищета и различни болести. Всички крайбрежни градове ще бъдат потопени и много от тях ще бъдат разрушени от приливните вълни. Повечето живи същества ще загинат и дори онези, които успеят да избягат, ще умрат от ужасни болести. И няма да остане нито един жив човек по Божия повеля…”

507480

От 2017 година на Земята предстоят 100 години сблъсъци с комети и метеорити

 

На основата на наблюдения на обекти в Космоса през последните 60 дни астрономи от НАСА дават плашеща прогноза: между 2017 и 2113 г. ни очакват повече от 400 сблъсъка с различни космически обекти. Причината е, че в дълбокия Космос е открит неизвестен досега астероиден пояс, който в момента се носи към нашата част от Слънчевата система. Повечето обекти имат максимален диаметър около 100 м и могат да нанасят значителни вреди.

Професор Бил Напие – специалист в областта на астрономията от Бъкингамския университет, смята, че както ударът от астероид, така и например отпадъците от кометите могат да имат разрушителни последствия за човешката цивилизация.

„Ако нещо подобно се случи, химията на нашата атмосфера би се променила заради екранираната от праха слънчева светлина и това състояние би продължило десетки хиляди години. А кометите с диаметър 200 – 300 км могат напълно да стерилизират Земята, ако тя застане на пътя им”, смята той.

По-непосредствената опасност е от малките астероиди, тъй като в Космоса те са десетки хиляди и могат да нанесат вреди в регионален мащаб. Като пример може да послужи Тунгуският метеорит, паднал в Сибир през 1908 година, което за щастие се е случило в слабо населен район. Ако беше станало в Лондон, последствията биха били съпоставими с атомната бомбардировка над Хирошима.

astrofenomen.com

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.