Апокалиптично пророчество за 2017 година

0
1976
Painting of Hildegard from Bingen Germany Hesse Rheingau Region Ruedesheim...A1HFFG Painting of Hildegard from Bingen Germany Hesse Rheingau Region Ruedesheim

Преди приближаването на кометата ще настъпи най-силното земетресение в историята на човечеството – древното пророчество принадлежи на бенедиктинска монахиня и е направено през ХІІ в., съобщава observator.tv.

Хилдегарда фон Бинген през целия си живот се ръководела от своите видения и решила да ги опише на хартия. Така се появил трудът й „Scivias Domini” („Познай пътя на Господа”), над който се трудила в продължение на десет години. Едно от виденията, описани в книгата, се отнася до страшно земетресение:

„Ще останат само малцина мъже, седем жени ще се борят за един мъж и ще казват: „Ожени се за мен и ме избави от позора”, защото в онези дни ще бъде позор за жената да няма дете”.

„Още преди да долети кометата, великият народ, живеещ отвъд океана (Америка), населен с хора от различни племена и поколения, ще бъде разорен от земетресение, ураган и приливни вълни. Ще бъде разделен и голяма част ще се окажат под водата. Този народ ще види още много нещастия. Ще изгуби колониите си на изток между Тигъра и Лъва. С огромното си налягане кометата ще измести от океана толкова вода, че да потопи много страни, и ще стане причина за нищета и различни болести. Всички крайбрежни градове ще бъдат потопени и много от тях ще бъдат разрушени от приливните вълни. Повечето живи същества ще загинат и дори онези, които успеят да избягат, ще умрат от ужасни болести. И няма да остане нито един жив човек по Божия повеля…”

507480

От 2017 година на Земята предстоят 100 години сблъсъци с комети и метеорити

 

На основата на наблюдения на обекти в Космоса през последните 60 дни астрономи от НАСА дават плашеща прогноза: между 2017 и 2113 г. ни очакват повече от 400 сблъсъка с различни космически обекти. Причината е, че в дълбокия Космос е открит неизвестен досега астероиден пояс, който в момента се носи към нашата част от Слънчевата система. Повечето обекти имат максимален диаметър около 100 м и могат да нанасят значителни вреди.

Професор Бил Напие – специалист в областта на астрономията от Бъкингамския университет, смята, че както ударът от астероид, така и например отпадъците от кометите могат да имат разрушителни последствия за човешката цивилизация.

„Ако нещо подобно се случи, химията на нашата атмосфера би се променила заради екранираната от праха слънчева светлина и това състояние би продължило десетки хиляди години. А кометите с диаметър 200 – 300 км могат напълно да стерилизират Земята, ако тя застане на пътя им”, смята той.

По-непосредствената опасност е от малките астероиди, тъй като в Космоса те са десетки хиляди и могат да нанесат вреди в регионален мащаб. Като пример може да послужи Тунгуският метеорит, паднал в Сибир през 1908 година, което за щастие се е случило в слабо населен район. Ако беше станало в Лондон, последствията биха били съпоставими с атомната бомбардировка над Хирошима.

astrofenomen.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук