Апостол Апостолов: Няма да толерирам злоупотреба с микрофон, нито ще се поддам на опити за манипулация и рекет!

0
393

От кмета на Симитли Апостол Апостолов:

Здравейте,

Снощи, ако някой е гледал новините на БТВ, сигурно сте видели как една жена ме подгони с микрофон … искала нещо да й кажа… ами казах й нещо – първото, каквото ми дойде на езика.

Тя пък взела, че се обидила… По принцип – човек се обижда от истината, която най-боли. Тя пък защо така се е приела на сериозно, себе си и думите ми – не знам. Но както и да е. Хванала се за думата „чума“ и впрегнала днес още две, три женички да я бранят от мен с декларация. Цяло регионално дружество на Съюза на българските журналисти. Вързали се на акъла й, по време на извънредно положение, да правят опити да пишат текстове на висок стил – как било неморално и безотговорно от моя страна…

Момичета,

Не знам какви отговорности имате, нито с какво доверие се ползвате, но не е социално отговорно да се опитвате да създавате публикации по сайтове с хленченето на една … самоопределила се като журналистка. А знаете ли всъщност кого браните с тази декларация? Една жена, която откровено взима пари от провокатори и инициатори на скандали по празници, за да прокламира вулгарните им лъжи. Една жена, която злоупотребява и най-грубо използва ефира на национална телевизия, а пък местния й вожд дори си позволява да рекетира с медийната сила (за мен, между другото, е учудващо как медия като Бтв позволява да бъде употребявана за лични и комерсиални интереси). Една жена, която се озлобява със страшна сила там, където номерата не ѝ минават (а при мен не ѝ минават).

И сега към „уважаемата“ председателка на Регионалното дружество на СБЖ имам няколко въпроса?

  1. Колко са членовете на Регионалното ви дружество?
  2. Гласуваха ли всички те текста на този документ, който сътворихте?
  3. Какво прави дружеството, за да гарантира професионализъм и професионално отношение на членуващите в дружеството при изпълнение на служебните си задължения?
  4. Обмислете пак – дали заставате зад всяка дума от написаното с цялата си отговорност?

Няма да толерирам злоупотреба с микрофон, нито ще се поддам на опити за манипулация и рекет!

Иначе високо уважавам много от пишещите в Благоевград. Това е изкуство, голям професионализъм. Но тази работа не е за всеки. Нито за самозвани.

ПОСЛЕДНО: Ако някой си няма работа и му се чете, нека чете „убийствената“ декларация. Ужас. Посякоха ме на две, ей така докато съм по карантина 🙂

ПОЗИЦИЯ

НА СБЖ – БЛАГОЕВГРАД

Членовете на Регионалното дружество на СБЖ – Благоевград изразяват острото си възмущение от арогантното отношение и поведение на кмета на община Симитли Апостол Апостолов, проявено към журналиста Ирина Жерева. Изпълнявайки професионалните си задължения и настоявайки да получи повече информация за разпространението на КОВИД – 19 в община Симитли, Ирина Жерева е атакувана с вербална агресия, недопустима за високата отговорност, която обществото очаква от кмета на община Симитли. Кореспондентът на водеща национална медия Ирина Жерева е унизена с думите „ Ти си чума” , само защото изпълнява мисията на журналиста – да информира хората, които се намират в стрес и безпокойство от настъпващото разпространение на коронавируса, след установената и доказана зараза на шофьора на градоначалника на Симитли.

Според членовете на Регионалното дружество на СБЖ І Благоевград, поведението на кмета на община Симитли е в абсолютен разрез с разума и етиката на отговорен управник. Настояваме за повече уважение от страна на институциите към труда на местните журналисти в Благоевградска област, за тяхната защита и подкрепа в изпълнението на професионалните им задължения.

Председател на СБЖ- Благоевград:

София Гълъбова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук