Баба на 81-години се върна у дома 4 месеца след погребението си

0

Какво било учудването на 81-годишна жителка на руския град Бердск в Новосибирска област, когато след 4-месечно лечение се прибрала у дома и установила, че жилището й е продадено. Още по-голямо обаче било изумлението на нейните родственици, които лично присъствали на погребението й.

Бабата изчезнала през април и близките я обявили за издирване. По същото време в съседен град полицаи намерили труп на възрастна жена. Домоуправителката на блока, където бабата живеела, била извикана за разпознаване. Тя потвърдила, че починалата е именно нейната съседка, съобщава Вести Новосибирск.

Възрастната жена няма свои деца. Тленните останки били предадени на близките й, които я погребали и се заели да разпродават имуществото й.

Това объркване е плод и на серия от грешки. Болницата уведомила социалните служби, че бабата е на лечение при тях, но те не реагирали и дори не съобщили това в полицията. Също така никъде в регистрите на администрацията на Бердск не било вписано, че пенсионерката е починала.

В същото време бабата се лекувала в психиатрична клиника в Новосибирск, където полицията я намерила в безпомощно състояние на гарата.

Сега и властите, и роднините на пенсионерка са в безизходица как да намерят решение на трагикомичната ситуация. А домоуправителката продължава да се кълне пред медиите, че починалата жена, която тя разпознала като своята съседка, приличала най-малко 90 процента на нея.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.