БГ абсурд: Запорираха сметките на жена, която няма и лев задължения

0

Жена от Тетевенско разбира случайно, че е осъдена и е със запорирана сметка, въпреки че няма никакви задължения, към никакви институции.

Как можеш да се окажеш без вина виновен?

52-годишната Дияна Микова от село Гложене живее и работи със семейството си в Белгия. Прибира се няколко пъти в годината в родното си село. Преди седмица отново си идва и решава да внесе средства, с които да оперира, по своя сметка в българска банка.

„Служителката ми каза, че парите, които искам да си ползвам, няма да отидат по предназначение, защото сметката ми е запорирана от частен съдебен изпълнител“, разказва изумената Дияна Микова пред Нова тв.

Тя разбира, че е осъдена от съдебния изпълнител по искане на Община Тетевен, защото дължала 1374, 51 лв. за данъци. Прави проверка на място и установява, че има грешка.

„Служителката ми се извини, каза че е станала грешка, ще уведоми частният съдебен изпълнител и ще се разреши проблема“, посочва Дияна.

Проблемът, обаче вместо да се решава се задълбочава. ЧСИ-то продължава с действията си и запорира приходите на жената от местната кооперация, където тя членува. Писмото е получено преди ден. И налице са вече не само материални щети, но и морални.

„Те, подронват авторитета ми, че аз не съм си платила 1374 лв. и затова са ме дали на съд. Това ще го разбере цялото село“, възмущава се потърпевшата.

Дияна Микова е осъдена още на 17 юли м.г., въпреки че като се е прибрала от Белгия, на 9 юли, си е платила всички задължения към общината.

„Всичко е платено“, твърди Искра Иванова, началник отдел „Местни данъци и такси“ – Община Тетевен.

В крайна сметка, от данъчното в Тетевен се задействат, за да оневинят 52-годишната жена от Гложене, на която са начислени и такси по делата за около още 700 лв.

Сега Диана чака да й вдигнат запора, но… след две седмици, а дотогава тя ще стои без средства, заради изгубени в превода институции.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.