БГ сайт избухна: Борисов Хвърли България в Ново ТУРСКО РОБСТВО! Виж ТУК:

0
1432

България продължава да търси стратегически частен инвеститор за АЕЦ „Белене“. Това заяви премиерът Борисов, който се срещна с министъра на енергетиката на Руската федерация Александър Новак на Световния петролен конгрес в Истанбул.

С подобаваща тържественост и нестихващ звън на фанфари, Борисов обяви „дългоочаквана“ новина: „Ако Русия иска да спре транзита на газ през Украйна, то ние можем да вземаме газ от „Турски поток“, разкри с апломб премиерът.

Украинският транзит на газ за България скоро ще секне. Но… „не бойте се деца“, успокоява Борисов. Газ за България ще има. Моят „приятел и брат“ Ердоган ще ни осигурява газ.

По този начин Борисов ОФИЦИАЛНО си призна, че когато е спрял големите руски енергийни проекти, той е действал в ущърб на националните интереси на България. По простата причина, че ако тези енергийни проекти на бяха от стратегическа важност за Балканите и Европа, турският президент Реджеп Ердоган нямаше да им се нахвърли и да ги осъществи в страната си до един, веднага щом Борисов ги отказа, изпълнявайки поръчка на ЦРУ.

Е, природният газ, който ще получаваме от Турция пак ще е руски. Само че ще е много по-скъп. С руска цена и турска надценка. И още нещо. Нека не забравяме, че досега изнасяхме газ и ток за Турция. Но… като следствие от кошмарното „управление“ на Борисов, ние вече ще внасяме газ и ток от същата тази Турция.

Затова хората непрекъснато обвиняват Борисов в лъжи.Но… той говори „истината“. Ще имаме газ. Само дето… няма да можем да го платим. И съответно няма да можем да го ползваме. Защото вместо ние да приемем главозамайващо изгодното предложение на Руската федерация за Южен поток, и за предшестващия го Син поток, и за Бургас – Александруполис, както и за АЕЦ „Белене“, гуруто на ГЕРБ и слуга на Запада Борисов, се хвалеше в американското посолство как отрязал мераците на Русия и спрял всички големи енергийни проекти. Нищо, че те са изключително изгодни за България. Нищо, че нашите руски братя никога не са предоставяли такива супер изгодни икономически условия на никоя друга страна. Освен на България.

На всичкото отгоре банкянският бодигард се опитва да представи това ощетяване на държавния бюджет с милиарди левове, като някаква негова „победа“. Опитва се пак да ни баламоса. Защото ако не беше спрял големите руски енергийни проекти, България щеше да стане енергиен център на Балканите. Тоест, нашата страна щеше да е НЕЗАОБИКОЛИМ енергиен фактор в Европа. А, и да не забравя: Щеше да попадне под специалната закрила на Русия.

Но… ядец! Борисов пак ни прецака. Той още продължавал да търси?? „стратегически частен“ инвеститор за Втора атомна електроцентрала, както я наричаха „лошите комунисти“ преди 89-та година. И докога, моля ви се ще търси главатарят на бандата ГЕРБ? Може би до Второ пришествие?

Както се очертава, Борисов ще се скъсва да търси „частен инвеститор“ чак до…СТРАШНИЯ СЪД. Но тогава нека не чака снисхождение. Присъдата ще е окончателна. И наистина страшна!

А сега всички привилегии са подарени от уж българския премиер Борисов – на Турция. И на неговия „най-скъп приятел и брат“ Ердоган. Ами така е. Като го е страх да се договори с Русия, трябва да сложи феса и да клекне на килимчето, целувайки ръката на босфорския султан.

Сега Винету с пяна на уста се моли на Турция да му направят там някаква интерконекторна връзчица, за да не остане България съвсем без газ. И без ток.

Защото преди време поредното продажно българско правителство „намери“ „стратегически“ и „частен“ западен инвеститор, при това американски. Който обаче взе на безценица нашите ТЕЦ-ове и вдигна тока на населението до небесата. Затова с тази „сделка“, вместо да си изпишем вежди, си извадихме очите. А заради този американски, така наречен „инвеститор“ цената на тока стана непоносима за повече от 80% от българските граждани.

Но покрай американската далавера, вървеше и българската такава. Ако си спомняте,  приятелката на Борисов, Цветелина Бориславова, след като продаде дела си в „СИ банк“, обяви на всеослушание, че се захваща с производство на възобновяема енергия. Тоест – със слънчеви панели. И почти веднага Борисов направи изкупната цена на ВЕИ-тата космическа. А тази космическа цена започнахме да я плащаме ние- народа. От прокъсаните си джобове.

Ето такива грозни далавери се крият зад „усмихнатото“ лице на Борисов. И само от нас зависи докога ще позволяваме на този назначен от западната олигархия бандит да си разиграва коня в родината ни. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски,   Skandalno.net

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук