Бой между агитките на чуковете и „Берое“, три линейки изнасят ранените, 15 автомобила изпотрошени…

0
80

Батални сцени и бой между агитките на „Миньор“ и „Берое“ се разразиха на Стадиона на мира в Перник по време на футболния мач от турнира за купата на България на местния „Миньор“ срещу „Берое“. Три линейки извозваха ранените към най-близката болница, 15 автомобила на привърженици от Стара Загора са изпотрошени от ултраси на домакините, които с гордост наричат себе си „винкели“, има арестувани, но от полицията не дават повече подробности.

Инцидентът е провокиран от гостуващите фенове, които изстрелват няколко ракети в посока сектора с пернишките запалянковци, един от които е пострадал. Домакините тръгват на саморазправа, двете публики мятат всякакви подръчни материали едни срещу други, няколко човека са със сцепени глави. Полицаите все пак успяват да направят плътен кордон и предотвратят директен сблъсък между агитките. Част от домакинските фенове обаче напускат срещата преди нейния край и атакуват колите на паркинга до стадиона със старозагорска регистрация.

След вандалщината кметът на града Станислав Владимиров изригна в профила си в интернет със заканата, че спира общинското финансиране на клуба. „Догодина няма да преведа нито един лев на хулиганското формирование, прикриващо се като футболен клуб „Миньор” (с агитка). Хората не плащат данъци, за да издържат простотията, агресията и комплексите ви! Със спестените пари за изпотрошеното от Вас ще създам и оборудвам доброволно звено в услуга на перничани, което да е в полза на хората, в случаи като този със Сашко. От едната страна имаме герои като безстрашните доброволци на Перник, с които се гордеем… от другата страна имаме деградирали хулигани, от които ни е срам. Контрастът е огромен. Първите са бъдещето. Вторите остават в миналото. Това е не само административен избор. А цивилизационен. Точка“, написа градоначалникът.

Последва острата реакция на феновете на чуковете, които заплашиха, че няма да подкрепят Владимиров на предстоящите местни избори през следващата година, и цитираха героя на Краси Радков – Шишо Бакшишо. „Господин кмет, наш съгражданин и признаваме, добре работещ, особено сравнявайки го с предишните такива. Не е добре човек да си повярва и да се мисли за последна инстанция! Както казва един култов персонаж Шишо Бакшишо – живота е радост и тъга! Днес си тук, утре те няма, такъв е живота! Миньор Перник е емблемата на този град! Не можете да казвате, че сте кмет на всички перничани и в същото време да раздавате някакви парични потоци и да лишавате по ваше настроение. Да манипулирате и използвате мн…то тъпанари, повярвали в краля Слънце. В тоя живот всичко се връща! Ние помним като слонове! И повярвайте не сме малко! п.п. А имахме толкова вяра във Вас! Но какво да очакваш от наследник на номенклатурата, отгледан да не работи. Смятаме, последно, но първо по важност, че за г-н кмета на Перник ние сме като камък в обувката, който винаги пречи и дразни и винаги чакаме удобен момент да го изхвърлим. Бързата му реакция /б.а. на кмета/ веднага след инцидента /без да е запознат със събитията, а вероятно и подведен/ и обидните квалификации по наш адрес не само не му правят чест, но и доказват горното твърдение. Смятаме за абсолютно недопустими думите „хулиганското формирование, прикриващо се като футболен клуб „Миньор“ /с агитка/ по адрес на нашия 103-годишен клуб. Важно е да се отбележи, че хората, които са част от тази агитка, са негови съграждани и вероятно и негови гласоподаватели“, гласи позицията на „винкелите“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук