Бомба! Смут в българското правителство! Владимир Путин иска да върне България! Всеки момент започва

0
2107

Интересен коментар за външнополитическите амбиции на властелина в Кремъл Владимир Путин направи патриархът на независимата Киевска патриаршия Филарет в интервю за Дойче веле.

По отношение на конфликта в Донбас и войната в Източна Украйна църковният водач казва следното:

„Русия проявява агресия спрямо Украйна. Незаконно ни беше отнет Крим. Явно са смятали, че по същия начин могат да ни вземат и Донбас, а и други области.


Те мечтаят да подчинят цяла Украйна, пък и не само нея. Мечтаят да си върнат влиянието над държавите от бившия социалистически лагер – над прибалтийските републики, Полша, Румъния, над България. Путин си мечтае за подобно нещо.“

Според него обаче мечтите на руския президент са напразни, защото този период от историята на неговата империя е приключил.

„Ние живеем в глобализиран свят, в който няма място за империи. И мечтите за връщането на тези империи – са празни мечти“, казва Филарет.

Според него, войната в Източна Украйна няма да е вечна, а тъй наречените Републики Донецк и Луганск, които са под влиянието на руските сепаратисти, ще прекратят съществуването си. По-нататък в интервюто той твърди, че Путин е вярващ християнин, който обаче не живеел по законите на вярата, а вършел беззакония. Поради това Филарет го нарича „Новия Каин“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук