Бомба! Смут в българското правителство! Владимир Путин иска да върне България! Всеки момент започва

0

Интересен коментар за външнополитическите амбиции на властелина в Кремъл Владимир Путин направи патриархът на независимата Киевска патриаршия Филарет в интервю за Дойче веле.

По отношение на конфликта в Донбас и войната в Източна Украйна църковният водач казва следното:

„Русия проявява агресия спрямо Украйна. Незаконно ни беше отнет Крим. Явно са смятали, че по същия начин могат да ни вземат и Донбас, а и други области.


Те мечтаят да подчинят цяла Украйна, пък и не само нея. Мечтаят да си върнат влиянието над държавите от бившия социалистически лагер – над прибалтийските републики, Полша, Румъния, над България. Путин си мечтае за подобно нещо.“

Според него обаче мечтите на руския президент са напразни, защото този период от историята на неговата империя е приключил.

„Ние живеем в глобализиран свят, в който няма място за империи. И мечтите за връщането на тези империи – са празни мечти“, казва Филарет.

Според него, войната в Източна Украйна няма да е вечна, а тъй наречените Републики Донецк и Луганск, които са под влиянието на руските сепаратисти, ще прекратят съществуването си. По-нататък в интервюто той твърди, че Путин е вярващ християнин, който обаче не живеел по законите на вярата, а вършел беззакония. Поради това Филарет го нарича „Новия Каин“.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.