Борислав Михайлов остава президент на БФС

0
99

Борислав Михайлов остава президент на БФС. Той победи Димитър Бербатов само с 11 гласа. Така Михайлов получи 4-годишен мандат. Той печели за 5-и пореден път поста шеф на Българския футболен съюз.

След гласуване от страна на делегатите, Борислав Михайлов получи 241 гласа, за Димитър Бербатов са – 230 гласа, а за Христо Порточанов – 8 гласа. Стана ясно, че трима от делегатите в залата въобще не са гласували.

„Разочаровани сме, че 20 клуба от моя регион – от благоевградска област, не бяха допуснати днес да гласуват по необясними за мен причини. Има едни нарушения, които се опитвахме да оспорим. Водещият още в самото начало каза, че има регистрирани присъстващи делегати 483 вътре в залата, което означава, че за победа трябват 242 гласа. Реално те имат 241 гласа, което е с един глас не им достига. Те ги изкараха, че и по-малко делегати могат да гласуват. Опитахме се да оспорим това решение. Няма да се отказваме – отиваме в съда и си търсим правата“, каза пред журналисти Бербатов веднага след конгреса.

Той категорично даде заявка, че няма да се отказва и ще си търси правата. „Не е парвилно това, пак казвам – в Устава пише „присъстващи“, а те имат един глас по-малко. Пак се извъртяха правилата в друга посока. Затова, че не по Устав се решиха нещата, трябваше да има балотаж. Благодаря на клубовете, които гласуваха“, кааз още той.

„Битката не е загубена. Тя не беше загубена и днес, просто беше извъртяна. Изпълкомът ще остане почти същия, има президенти на клубове вътре“, каза Бербатов, като подчерта, че самото гласуване и преброяване на гласовете е било коректно, защото е имало и делегати на ФИФА и УЕФА в залата.

Припомняме, че малко по-рано с 411 от 489 явили се в зала 1 на НДК делегати за извънредния конгрес на БФС гласуваха „за“ прекратяването на мандата на сегашния президент на родната централа Борислова Михайлов. 72 са се „въздържали“, а нито един не е дал вот „против“.

В голямата надпревара днес се впуснаха няколко имена, сред които Христо Порточанов, Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев, но основната битка беше между настоящият шеф Борислав Михайлов и новият проект в лицето на Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров.

 

„Очакваме да спечелим. Ако всичко е честно и прозрачно – накрая ще бъдем победители. Но, каквото и да се случи, ние вече сме победители поради факта, от това, което направихме и стигнахме до тук. Ние сме морални победители, защото имаме подкрепата на всички футболни хора и нищо не може да развали настроението ни“, каза Бербатов на влизане, минути преди започването на конгреса.

 

„Делегатите, които ще гласуват – нека гласуват по съвест. Ние направихме повече от това, което можем. Никой не вярваше, че ще се стигне сега до конгрес, но ето ни тук. Ние правим това и заради децата ни. Имам информация, че в залата ще бъдат представители и на УЕФА и ФИФА“, каза още Димитър Бербатов.

Преди да влезе да гласува на конгреса, Наско Сираков, който беше колега с Михайлов в националния отбор по футбол заедно по времето на славното „американско лято“ през 1994 г., заяви: „Аз съм малко старомоден и не мога да задраскам едно 40-годишно приятелство. Едно е сигурно – днес Боби Михайлов няма да загуби конгрес с глас на „Левски“ против него“, каза мажоритарният собственик на „сините“.

Пред НДК, където се проведе конгресът, сутринта имаше и футболни фенове, които искаха промяната в лицето на Бербатов. Те бяха с плакати, които гласяха следното: „16 години стигат“, „Бербатов, спри корупцията в БФС“, „Михайлов на съд“.

 

 

Преди 16 години Борислав Михайлов замени на поста Иван Славков и от тогава ръководи БФС.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук