Борисов: В момента става чудовищно купуване на гласове

0
141

Снимка: БГНЕС

Те не си дават една сметка, че за всичко идва Видоведен, предупреди той

Вмомента става едно чудовищно купуване на гласове, обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред симпатизанти в Пазарджик.

„Представяте ли си да беше обърната ситуацията – аз да викам по лаборатории, апартаменти, чужди депутати да им говоря за принципи, дали им говорят за принципи там“, каза Борисов.

„Само че не по 50, 40, или 30 гласа, а по 10 000 накуп. Ако се приеме, че един депутат, независимо от коя област е, между 7 и 10 хиляди гласа, всеки депутат, който в момента купуват, е все едно купуват 10 000 гласа. Ами то по тая логика, уважаеми, защо правим избори. Те олигарсите чакат партиите да излъчат депутати, да влязат в парламента и отиваш да купуваш под формата на принцип“, коментира лидерът на ГЕРБ.

По време на събранието присъстваха още депутатите на опозицията Тома Биков, Делян Добрев, Красен Кралев, Десислава Атанасова, Екатерина Захариева и Дани Каназирева.

Мощни възгласи и аплодисменти огласиха залата: „Бойко!“, „Бойко!“, „Бойко!“, „Победа!“, „Победа!“, „Победа!“.

Той се надява още в следващия петък да приключи агонията, явно визирайки седемдневния срок, в който първия мандат за съставяне на правителство трябва да бъде изпълнен или върнат на държавния глава.

Успяхме да ги спасим (правителството в оставка – б.р.) във взимането на изключително грешни решения по аматьорски начин извършени – актуализацията на държавния бюджет, посочи Борисов и добави, че от ПП получили доста уроци.

Благодарение на Ананиев (бившият финансов министър Кирил Ананиев) и другите колеги приеха един изцяло нов бюджет, в който успяхме, доколкото може да защитим интересите на полицаите, пожарникарите, лекарите, медицинските съсловия, общините и др., отчете Борисов.

„Спечелих маса басове с приятели, че няма за година да построят дори къщичка за птички. Няма нито магистрали, нито тунел, нито мост. Нищо“, допълни лидерът на ГЕРБ.

С президента Румен Радев нито работим заедно, нито имаме уговорки, уточни Борисов по повод слухове, че двамата са заровили томахавката помежду си.

Според него президентът не може да не види, че ПП не стават, не могат да овладеят инфлацията и цените. Нищо не построиха, нищо не показаха, възмутен е Борисов.

Те не си дават една сметка, че за всичко идва Видоведен. Това, което ни правиха на нас, сега какво им правят на тях – животът им го прави. Затова са толкова зли, посочи Борисов.

Той недоумява още как нито един журналист не е питал ПП дали те са лидерите или някои друг. Имат друга по-важна работа – ГЕРБ да са в изолация, но не са и повече няма да бъдат. Виждате ли ме да съм изолиран? Кирил Петков е в изолация. Него го свалиха, него не го искат. Този, който ми пожелаваше да седя на диванчето, сега седна той. Има карма в живота, коментира бившият премиер.

В изолация е и българският гражданин, смята той. След като българските граждани си искат ГЕРБ, защо трябва да бъдем поставени в изолация, защо, запита Борисов.

Малко преди да започне общото събрание на ГЕРБ в Пазарджик, Борисов разгледа спортна площадка „Зоната на здравето в града“, съпровождан от кмета на Пазарджик – Тодор Попов. Заедно с него бе и бившият външен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Екатерина Захариева.

По думите му промяната продължава и се борим с корупцията – с това приключва всичко.

Борисов посочи, че правителството в оставка има страшно гласовит министър на спорта (Радостин Василев – б.р.). В продължение на една година и една велоалея не е направена, не магистрала, не мост, не тунел – къщичка за птички не е направена, повтори Борисов критиките си във властта в оставка.

Ние ако покажем всичко какво сме правили за една година не можем да започнем събранието, ще се изпечем на жегата, пошегува се Борисов.

Йоана Цонева

dnes.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук