Борисов даде указания на Горанов какво да направи с белия хакер, ударил НАП

0
964
Бойко Борисов

Трябва да се помислим как тези деца да работят за държавата, заяви премиерът по повод кибератаката

Правителството отпусна допълнителни 5 млн. лева по бюджета на МОН за БАН. Това съобщи премиерът Бойко Борисов преди седмичното заседание на Кабинета.

Допълнителните средства са отпуснати след разговор с председателя на Академията акад. Юлиян Ревалски, образователния министър Красимир Вълчев и министъра на финансите Владислав Горанов.

Парите ще отидат за неотложни ремонти на сгради на БАН и музеи.

Пред министрите Ревалски изказа специална благодарност за отпуснатите пари и определи средствата като огромен жест по повод 150-та годишнина на академичната институция.

„Хакването на системата на НАП от 20-годишен хакер показва, че образованието става все по-добро“, заяви Борисов по повод хакерската атака на НАП.

„Горанов, трябва да се помисли как такива вълшебници, тези деца да работят за държавата“, поръча Борисов на финансовия министър.

„Искам да изкажа своите благодарности на ГДБОП, защото там все още има служители, чиито заплати са ниски, но продължават да работят заради честта на пагона“, допълни премиерът.

Борисов подчерта, че хакерски атаки се случват навсякъде по света, давайки за пример Германия и САЩ.

„С такива действия демонстрираш, че уменията ти са нараснали“, отбеляза той.

„За политическите субекти ще кажа, че само чакат нещо да се случи, за да започнат да правят коментари. А НАП предоставя над 114 услуги за гражданите. Винаги една защита е по-слаба, ако някой тръгне да я напада“, завърши премиерът Борисов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук