БСП се събраха да вземат тежко решение преди изборите

0
229

Столетницата ще утвърди окончателно имената на кандидатите за кметове

БСП утвърждава кандидатите си за местна власт. Сред тях е и името на синдикалиста Ваня Григорова. Миналата седмица бяха одобрени 138 имена, но финалните обсъждания са днес. Вчера председателят на партията Корнелия Нинова потвърди, че ще застанат зад кандидатурата на Григорова.

„Изненадите са на изборите, как ще си вдигнем резултата”, заяви Румен Гечев, член на Националния съвет на БСП.

Според Филип Попов, който също е член на Националния съвет, в социалистическата партия винаги са били диалогични, конструктивни. „Има различни предложения, остава да видим в някои градове кандидатите за кметове, за общински съветници. Предвид предишния национален съвет мисля че всичко върви както трябва”, обясни той и допълни, че номинацията за кандидат за кмет на София е била отложена за днес по технически причини.

„Реално вече наближава горещата фаза на кампанията, така че съм сигурен, че всички заедно ще вървим обединени зад нашите кандидати, за да имаме максимален брой кметове и общински съветници”, каза Иван Таков, председател на БСП-София.

Като основен опонент от БСП посочиха ГЕРБ, които все още не са посочили свой кандидат за кмет. След като Росен Желязков категорично отрече, че той ще бъде кандидата на ГЕРБ, се спрягат имената на председателя на Общинския съвет Георги Георгиев и на неврохирурга Николай Габровски.

Останалите известни кандидати за кмет на София от парламентарно представените партии са Васил Терзиев от ПП-ДБ, Деян Николов от „Възраждане” и Радостин Василев, който е независим кандидат.

blitz.bg

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук