Вицепремиерът Каракачанов изригна срещу поредната нацистка провокация: Остава да вадим на показ слипове и бандажи!

0
1247

Омръзна ми да се занимават хората, с бельото ми, с тениските ми. Остава да вадим на показ слипове и бандажи! Значи ли, че думата „Верхамхт“ не трябва да се изписва?! Къде виждате на фланелката фашистки символи, пречупен кръст?!.. Има рок групи с какви ли не символи… Кажете ми, къде на тая фланелка има нацистки символи?! Така министърът на отбраната и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов коментира снимка, разпространена в интернет, на която Петър Харалампиев, председател на Държавната агенция за българите в чужбина, е сниман с тениска на германска рок група. Пуританите видяха в надписите нацистки призиви, което съвсем разгневи Каракачанов.

„Аз като историк казвам, че Вермахтът са въоръжените сили на Германия по времето на Втората световна война. Ако има такава рок група с такова име и най-популярната й песен е с име „Бирмахт“, къде виждате провокацията?! Спирам да коментирам комплексарщината на някои хора, които се чудят как да извадят провокация срещу някои хора. Когато искаш да уязвиш накого, като нямаш аргументи, с които да го атакуваш.. Кой се снимал в музея на Мадам Тюсо, кой с каква прическа бил… Това просто е несериозно! По-добре да коментираме работата на Агенцията за българите в чужбина, отколкото тениската на някого… Извинявайте, ама помните ли грлупата КИСС. Някой сети ли се да ги обвини, че двете „СС“ отзад са символът на „СС“ от Времето на втората световна война. „Роден съм, за да те обичам“ – това беше хит на моето поколение. И ако аз се появя с фланелка на „КИСС“, трябва ли да бъда разтричван по някои телевизии?!“, възмути се Каракачанов.

На въпрос за „демонтажа“ на коалицията, лансиран от ДПС, той отговори: „В политиката, в парламента, в правителството демонтажът се извършва от избирателите, не от четвъртата партия… За втори път след 2014 г. българският избирател решава, че ДПС няма да управлява. Вместо ДПС да се запитат защо е така, те тръгнали да правят „демонтаж“. Нека през идващите коледни празници – има време, да се запитат защо никоя партия не иска да управлява с тях“, коментира Каракачанов.

Той отбеляза, че в една коалиция е нормално да има различни мнения. „Имайки негативния пример на предишния формат 2014-2016 г., не трябва да се допускат такива грешки. Едни теми се изваждаха и се слагаха на цената на всичко – изнудване, извиване на ръце, натиск на големия към малкия и обратно. Така че не се притеснявайте! Важното е да си изпълняваме програмата и да вървим напред“, подчерта Каракачанов и заяви отново, че в коалицията „има достатъчно разум да не се повтарят грешки, които не водят до нищо добро“.

pik.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук