Външно съдейства на семейството на починалото в турски аквапарк българче

0
3470

От Външно министерство помолиха семейството на починалото в турски аквапарк българско дете да предостави документите, с които разполага. Искането е по указание на външния министър Екатерина Захариева, съобщиха от МВнР.

Припомняме, на 7 юни в аквапарк в турския курорт Дидим 7-годишната дъщеря на наш тенор се спуска по пързалката. След нея тръгва друго дете, което я удря в корема. От удара далакът на българското момиче е разкъсан. Въпреки усилията на лекарите, детето почива.
Докато съобщават на семейството шокиращата новина, им предлагат да подпишат на турски език документи с уверението, че това са само формалности. По-късно опечалените родители разбират, че са подписали, че нямат претенции към хотела, където се е разиграла трагедията.

От МВнР информират, че документите са получени на турски език и вече са предоставени на Генералното консулство на Република България в Истанбул. Указанията са с тях да се запознае консулско лице, което да установи контакт с местните власти.

Българският консул Момчил Русинов отива с цялата събрана информация, за да изясни на място обстоятелствата около смъртния случай на 8 юни 2018 г. Той ще посети прокуратурата в областния център Айдън, разследващите полицаи в град Дидим и управителя на хотела, в който е станала трагедията.

От Генералното консулство ще поискат от Прокуратурата на Република Турция информация за разследването.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.