Главният секретар на МВР: Ще си тръгнем от Костенец само когато случаят приключи (ОБНОВЕНА)

0
5005
Ивайло Стефанов Иванов, директор на СДВР

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, News24-bg.com

Главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов излезе със специално изявление за издирването на заподозрения за две убийства в Костенец Стоян Зайков, което продължава безуспешно вече седми ден, предаде News24-bg.com.

„Издирването на заподозрения продължава, за съжаление към този момент нямаме резултат. Единственото положително, което можем да отбележим, е, че хората започнаха да се активизират и да ни помагат. Използвам момента да подчертая, че получаваме доста сигнали, сред които, за съжаление, и недоброжелателни. Не може да се злоупотребява с подобни случаи, още повече когато е известно, че полицията реагира сериозно и проверява абсолютно всеки един сигнал. Няма как някой от тях да бъде подценен“, заяви той, цитиран от пресцентъра на МВР.

Главният секретар подчерта, че трябва да се спре с подаването на фалшиви сигнали, които затрудняват работата на служителите.
Той уточни, че действията са във вътрешността и в периферията на Костенец.
„Двете убийства по динамика на престъпленията не си приличат, нямаме категорични данни, че извършителят е един и същ. Единственото, което към момента можем да кажем със сигурност, е часът на смъртта е на 14 май вечерта. Според събраните данни е използван ловен патрон, 12 калибър, на този етап не можем да кажем категорично вида на оръжието. Следи от взлом няма в къщата, където е намерено тялото на втория убит. Още не са готови назначените експертизите, които могат да ни дадат по-голяма категоричност, за да кажем, дали извършителят е един и същ. И в двата случая нямаме данни за съучастници. Получихме съобщение, че заподозряното лице се укрива в една къща, колегите от СОБТ, отивайки на място, преценявайки ситуацията, при влизане са използвали светлинна звукова граната, тя цели да дезориентира евентуалния извършител“, заяви още Иванов.

„Нашата основна цел е да гарантираме живота и здравето на гражданите, да гарантираме живота и здравето на полицаите, затова обмисляме всеки един ход, използваме само специално обучени служители. Още от самото начало работим и с нашите психолози. Денонощно сме тук и ще си тръгнем само когато случаят приключи“, категоричен бе главният секретар.

Той още веднъж апелира хората да подават сигнали в полицията и да не предприемат самостоятелни действия, защото издирваният е опасен.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук