Голямата стъпка съществува, смятат учени (СНИМКИ)

0
1338

Известната английска приматоложка Джейн Гудол споделя в интервю за националното американско радио KUOW, че, след като е чула доста истории от различни крайчета на Земята, е отворена към идеята, че Саскуоч, известен още като Голямата стъпка, съществува.

„Може би съм романтична. Не искам да го отхвърлям“, казва тя.

Легендата за Голямата стъпка е поне на 3000 години

В индианските племена на ирокезите и шоуните се смята, че легендата за митичното същество се предава от хилядолетия насам. Според разказите съществото е високо около два метра, покрито е с козина и ходи изправено.

Дали Голямата стъпка съществува, или не, винаги е бил спорен въпрос, но през годините са се сформирали общества, които са напълно сигурни, че съществото е истинско и дори отдават живота си на това, да открият доказателства.

Историите на тези, които нямат причина да лъжат,

са основната причина легендарната приматоложка и антроположка да вярва в Голямата стъпка.

Преглед на изображението в TwitterПри посещение в Еквадор Гудол попитала местни ловци дали знаят нещо за митичното същество. „Всичко, което казах, беше „Попитай дали е виждал маймуна без опашка“. Не казах нищо повече от това, а отговорът беше: „О, да, виждали сме маймуна без опашка. Висока е около 2 метра и ходи изправена“, разказва приматоложката.

Тя е отворена към различни обяснения за разказите

„Лудост е, че нямаме никакви останки. Може да е свръхестествено създадние… но мисля, че елемента на мистерия е доста важен в живота ни“.

83-годишната Гудол е известна със своите проучвания

за шимпанзетата от 60-те години на миналия век, които осъществява в Танзания.

Въпреки че по това време тя все още няма диплома за висше образование, успява да открие, че шимпанзетата използват различни инструменти. До този момент в научните среди се е смятало, че само хората са способни да създават такива.

Photo published for Why Jane Goodall Believes in Bigfoot (Video)Днес известният учен пътува по целия свят и споделя своите знания чрез различни програми и организации.

Източник: vesti.bg

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.