Гоцеделчевско училище сред първите в България

0

Гоцеделчевската Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ стана едно от десетте училища в България, избрани да станат част от проекта на МОН за прилагане модела на обучение „1:1“

Неврокопското училище е и първото в област Благоевград, което прилага този учебен подход. Той стартира с една паралелка – 8 б клас, в която учениците и учителите вече започнаха от началото на настоящата седмица пълноценна работа. В нея те използват своите чисто нови Chromebook устройства, получени малко преди това. С тях те замениха хартиените тетрадки и учебници, използвани до момента.  По този начин всички ще работят както в класната стая, така и онлайн.

И учителите, и осмокласниците се впуснаха с ентузсиазъм в начинанието и са нетърпеливи да използват, колкото се може повече от възможностите които новият начин на обучение им дава. Те с готовност вече се впуснаха в използването на ресурсите на G Suite for Education: Google Classroom, Google Docs, Google Forms, Google Slides, Google таблица, Google Jamboard, Google Meet, Google Expedition и други. Чрез тях преподавателите подготвят разнообразни електронни ресурси, споделени „в облака“, а младите хора се превръщат в изследователи, търсещи отговорите на поставените задачи в необятния свят от информация.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.