Депутатът от БСП за България Александър Паунов призна, че с Божков уговарят преврат

0
14

Депутатът Александър Паунов признал, че е водил разговор с избягалия в Дубай Васил Божков за сваляне на правителството. Това стана ясно от извънредна пресконференция на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Днес от държавното обвинение разкриха записи от телефонни разговори на Божков с лица от политическия живот на страната, в които се уговарят протестите за свалянето на правителството и за атаките срещу главния прокурор Иван Гешев.

Нинова каза, че Паунов е депутат от квотата на коалицонния партньор на БСП – председател на Българската комунистическа партия.

„Ръководството  разговаря с Александър Паунов, той потвърди разговора и още днес подава заявление за напускане на ПГ „БСП за България“, каза Нинова.

Поставящият се в услуга на Божков Александър Паунов обаче няма да напусне парламента, а настоява да остане независим депутат.

Междувременно Нинова отказа да коментира факта, че в разговорите с Божков многократно се спомена и името на президента Румен Радев и секретаря по правни въпроси Пламен Узунов като водещи фигури в плана на хазартния бос за сваляне на правителството и свикване на служебен кабинет.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.