Джамбазки оглавява листата на ВМРО на евроизборите!

0
11518
Евродепутатът Ангел Джамбазки

Националното ръководство на ВМРО реши: Държи на единството на Патриотите, но започва подготовка за самостоятелно участие на евроизборите. За председател на предизборния щаб е избран Юлиан Ангелов, съобщават от партията.

„Ние държим на обединението на формациите, които милеят за патриотичната идея, но сме категорични, че личните битки и боричкания лишават държавата от реалната възможност да имаме адекватни и работещи представители в следващия Европейски парламент. Ето защо оставаме в страни от тях и продължаваме дългогодишната си битка за отстояване на реалните ценности на Европа. Българските граждани вече направиха своя избор в лицето на Ангел Джамбазки, който е най-разпознаваем, най-успешен и работещ, според проучванията и класациите на ЕП.

КП „Обединени патриоти“ заедно постигнахме нещо много добро за държавата – консолидирахме се в името на Родината и показахме сила. Нейната еманация бяха изборите за президент преди 3 години. Тогава получихме подкрепата на над 500 хил. българи и доказахме едно – един лозунг, който стои на фасадата на парламента – „Единството прави силата“!

Днес, все по-често даваме разнопосочни сигнали на сънародниците си – тъжно и жалко, но е факт. Не веднъж, ние Патриотите от ВМРО, подавахме ръка на нашите партньори и го правим и до днес, в желанието си да сме единни, да се борим за България. Водени сме от неизменния дълг към хората, които гласуваха за нас, на които обещахме, че ще изпълним предизборната програма, че ще изпълним програмата за управление. Ние сме във властта за това. Заради хората и заради това, което поехме като ангажименти сме категорични, че въпреки всичко няма да отстъпим от тях.

Водени от желанието си да запазим устоите на традициите, да отстояваме националните интереси и да продължим да се борим за една по-справедлива и равна за всички нова Европа, Националното ръководство на ВМРО – БНД на заседанието си вчера взе следните решения:

1. Приема Харта на патриотичните ценности „Друга Европа е възможна“, като основополагащ документ за явяване на изборите за Европейски парламент.

2. ВМРО направи много опити за запазване единството на КП „Обединени патриоти“ като цяло и за явяване с обща листа на изборите за Европейски парламент. Включително и днес, (бел.ред – 26.02.19г.) Патриотите от ВМРО, направихме опит за разговори в Съвета на коалицията. За съжаление, обаче, отново опитът за диалог беше неуспешен.

3. В този контекст искаме да подчертаем, че именно, ние Патриотите от ВМРО, многократно инициирахме разговори с нашите коалиционни партньори, без нито едно предварително условие, предложихме прозрачни процедури за избор на водач на листата, така че това да бъде човек максимално полезен за коалицията.

Ние продължаваме да бъдем сигурни и няма да се откажем от нашето предложение това да е човек, избран с вътрешни избори в коалицията. Предлагаме това да са избори, които да се проведат на 07.04.2019г., навсякъде, където има клубове и организации на поне една от трите формации, като членове на изборните комисии да бъдат по двама представители от всяка партия.

Ние Патриотите от ВМРО предлагаме в тези избори право на участие да имат не само членовете на партиите от ОП, а и всички симпатизанти на патриотичната идея.

4. Ние от ВМРО считаме, че единството на Патриотите е основна ценност и то не може да бъде заложник на личностни или партийни антагонизми. В избори, които ще решат курса на ЕС и са шанс за скъсване с идеологията на либерално–розовия фашизъм, ние призоваваме за максимално единение на всички партии, НПО, граждански структури, личности, които изповядват патриотично-консервативни ценности и идеали. Готови сме във всеки момент да възобновим разговорите, както в КП „Обединени патриоти“, така и във всеки по-широк формат.

5. ВМРО започва самостоятелна подготовка за участие в изборите за Европейски парламент и създава Централен предизборен щаб с председател Юлиан Ангелов.

6. Структурите на ВМРО, а и широката общественост, вече номинираха за водач на листата си най-активния и одобряван от българите евродепутат, Ангел Джамбазки, който е и най-автентичният говорител на ценностите, които изповядваме.

Приемаме и приканваме всеки, приемащ себе си като радетел за българщината и за запазване на ценностите, върху които се гради Европа, да ни подкрепи. Единни само можем да отстоим на пълзящия розов фашизъм и на фалша, които предлагат, не само в говоренето си, но и в политиките си, левите и десните евро лицемери, в лицето на ПЕС и ЕНП. В националната идея, в патриотизма е бъдещето на България и на Европейския съюз!“

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук