Доц. Кунчев: В България ще се случи истинска трагедия, ако… ВИДЕО

0
2720

Бях по-голям оптимист преди седмица – две, макар че случаите тогава бяха повече, коментира членът на Националния оперативен щаб

„Бях един от хората, които настояваха за облекчаване на положението. Тази пандемия успя да промени живота на всеки един човек. Тук няма човек, който да не го е почувствал, дали икономически или сме променили плановете му за лятото“.

Това заяви в ефира на Нова телевизия главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев, който е член на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса.

„Много хора спазваха правилата и препоръките, но имаше и такива го направиха над това, което препоръчвахме. Благодарение на тези хора сме на това положение.

Бях по-голям оптимист преди седмица – две, макар че случаите на заразени тогава бяха повече. Не ми харесва това, че много хора възприеха облекчаването на мерките като край на ситуацията. Определено не е край. Ако в България се случи това, което се случи във Видин, би било трагедия“, заяви той.

Както БЛИЦ информира, Видинската болница е основното огнище на разпространение на коронавирус в региона, само в неврологичното отделение е заразен около 50 процента от персонала.

„Много е вероятно на други места да се повтори ситуацията във Видин“, изрази мнение д-р Кунчев.

„Това, което правим, се отразява на бройката на заболелите след 1 седмица. Ако позволим на по 20-30-50 души да се събират по заведения, това неминуемо ще доведе до пламаване на нови огнища и налагане на нови рестрикции“, предупреди Кунчев.

„Безкрайно много ми се ходи на море на определени места. Ще го направим. Ако не позволим това да става без всякаква мисъл.

Всеки може да отиде на море, на плажа и да стои на два-три метра от другия човек и да може да си позволи да изкара едно нормално лято.

„Очарован съм от духа на народа, който дори в тези времена, успява да измисли толкова шеги за вируса“, заключи членът на Националния оперативен щаб.

https://www.vbox7.com/play:2740288927

Blitz.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук