Д-р Ахмед Доган на 66: Всеки от нас трябва да преживее своя исторически катарзис

0
2964

Днес почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган става на 66 години.

В унисон със ситуацията в държавата Доган ще посрещне празника си в изолация, в четене на книги и работа върху философските си трудове.

Нумерологично, 66 е символна възраст, която предполага, че към посланията му трябва да се отнасяме, търсейки отговора на предстоящите глобални процеси.

А Доган отдавна отправя посания, който чертаят бъдещето с години напред. Наблюдавайки дъбочинно процесите в света, той предупреждава за изчерпването на този социолно-икономически модел и за насъпването на глобална промяна, посочвайки на процеси, които предстоят.

„След възхода и кризата на неолиберализма, явно е необходимо да се реформира самия модел за либерална визия за развитие на света… 

Друг важен цикъл, който тепърва предстои да се разгърне, е дисхармонията на цикъла на натрупване с този на разпределение и преразпределение. Това не е от сантимент към „социалната идея”, а от увеличаването на рисковите фактори за предизвикване на рецесия, вследствие на прекалено широко отворената ножица между бедни и богати“.

Това са само част от прогнозите му за бъдещето на човечеството, които той престави в последното си новогодишно приветствие към членовете и симпатиантите на ДПС в края на 2019 година.

„Всички партии ще станат малко по-социални и ще заговорят за социалния вектор на обществото, каза още визионерът в българската политика. Това безспорно е нов политически портал за левите партии в Европа, но доколко те са готови да се възползват от преобразуването на парадигмата за стабилността на финансовата система и тази на властовата система, е друга тема„.

Доган е убеден, че предстои рестарт на политическата система:

„Политическата необходимост от рестартиране на политическия модел на обществото в една или друга степен се осъзнавано сравнително по-малко се изговаря или се отлага във времето!“

През 2017 година Доган обърна внимание на един друг фактор, на който се осланяме в днешната критична ситуация в битката с коронавируса – колективното самосъзнание: „Работещо Национално Самосъзнание е защитният механизъм на Цялото при кризи и критични ситуации за страната.“

В тази битка със злото Доган е категоричен, че всички сме заедно, че лодката ни е една и само с общи усилия можем да се въздигнем отново.

 

… И сега Ние – и християни, и мюсюлмани, и всички етноси, сме в състояние да дадем исторически урок на всички, които си въобразяват, че имат историческото право да ни надзирават и направляват.

Всеки от нас трябва да се определи, като направи своя вътрешен избор. Всеки от нас трябва да преживее своя исторически катарзис. Иначе за състоянието „ разкрачен стоеж“ се плаща много висока екзистенциална цена, и то поколения наред…

В това виждам силата на раждането на Обединяващият патриотизъм. Рядък феномен е, защото се събужда само когато има обща опасност за Цялото! „

Доган отдават особено значение на т.нар. “ефект на пеперудата“ – където и да се случи злото, то неминуемо ще обходи цялата планета.

Той обърща внимание и на един проблем, к който сега всички се сблъскваме: „Един от най-големите дефицити на нашето време в планетарен мащаб е кризата на практиките за възпроизвеждане на широкоскроени Лидери.  Това има фатални последици върху технологията за вземане на адекватни за времето ни значими решения. Тъкмо от това има най-голяма потребност светът, в който живеем днес!

Битката с коронавируса доказа и това пророчество на Доган отпреди няколко години.

Затова в тези съдбовни мигове за държавата, за общността ни посланието на лидера на ДПС е за единение: „Няма как да се преборим с бедността, ниският жизнен стандарт и отсъствието на готовност за взаимно доверие, ако в душите ни бушуват разрушителните енергии на разединението, противопоставянето и омразата!

„Една Земя ни е родила, една Земя ни храни, утешава и развива. Една Земя ни създава проблеми, ако не я обгрижваме Заедно. Нека да й се доверим! Земята ни е по-древна и по-мъдра от всички нас, които използваме благата й. И точно в това е жилавостта на Националното самосъзнание във времето“.

Думите му дават сила на българския дух точно в дни на изпитания като днешните.

Българските политици, макар и да не си признават, продължават да черпят мъдрост от посланията на Ахмед Доган, за когото родолюбието, единението, държавността и стабилността на обществените отношения са над всичко останало

Движението посреща рождения ден на своя почетен председател с най-мощната дарителска кампания в подкрепа на българското здравеопазване в тежките дни на пандемия от коронавируса.

Вчера 101 000 лв. внесе ДПС по сметката на Министерство на здравеопазването. Най-голямата лична подкрепа за българските болници пък направи в рамките на седмица народният представител от ДПС Делян Пеевски като дари над 1,6 милиона лева за десетки лечебни заведения в страната.

Призоваваме всички да бъдем солидарни, отговорни и да си останем вкъщи. Ще се справим заедно!, се казва в специалното съобщение на партията по повод подкрепата за лекарите у нас.

В личностен план Доган изповядва максимата, че „всички хора са братя по рождение, защото са чада на Всевишния, а Любовта към Всевишния е модел на любовта към ближния“.

Животът е дар, наслаждавайте му сесамо тези които се борят за него могат да се наслаждават на вкуса и смисъла на съществуването си“ обича да казва Ахмед Доан, което с пълна сила важи и за днешния му празник „под карантина“.News24sofia.eu

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.